Categorieën


Troostboom voor Hospice Nijkerk dankzij donatie Monuta Charity Fund

Delen:
  • A
  • A

Troostboom voor Hospice Nijkerk dankzij donatie Monuta Charity Fund

Hospice Nijkerk heeft onlangs uit handen van uitvaartverzorger Jan Rook een donatie van het Monuta Charity Fund ontvangen. De goededoelenorganisatie van uitvaartverzorger Monuta schonk het hospice € 2.815,00 ten behoeve van een troostboom.

Alida van der Hout, algemeen coördinator van Hospice Nijkerk: “Wanneer een gast van ons hospice komt te overlijden, zullen we de naam van de overledene op een glazen blad van de troostboom laten drukken. Zo wordt het een kunstwerk vol herinneringen, waar nabestaanden hun dierbaren kunnen herdenken. Op de jaarlijkse gedachtenisbijeenkomst krijgen de nabestaanden het blad met de naam van hun geliefde mee als herinnering.”

De cheque werd overhandigd door Jan Rook, uitvaartverzorger bij Monuta, aan de coördinatoren van het hospice.

In Hospice Nijkerk verblijven mensen in de laatste fase van hun leven. Zij ontvangen palliatieve zorg in een rustige, huislijke sfeer, omringd door persoonlijke aandacht en begeleiding.

Over Monuta
Monuta is een landelijke uitvaartverzorger en -verzekeraar met 120 vestigingen en ruim 1,2 miljoen verzekerden. Monuta heeft ruim 90 jaar ervaring en weet daarom hoe moeilijk nabestaanden het vaak hebben na een overlijden. In een korte en emotionele periode moet veel worden geregeld. Door vooral praktische zaken uit handen te nemen, krijgen de nabestaanden de tijd en ruimte om persoonlijke keuzes te maken. Zo is Monuta de steun bij iedere uitvaart. Nabestaanden hebben het tenslotte al moeilijk genoeg.


Troostboom voor Hospice Nijkerk dankzij donatie Monuta Charity FundReageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland