Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Amsterdamse topcrimineel Samir B. geliquideerd

Datum: vrijdag 29 augustus 2014

Bron: Actueel Nieuws

Amsterdam , 29 augustus 2014 -

De Amsterdammer van Marokkaanse afkomst Samir Bouyakhrichan uit Amsterdam-West is op 27 augustus geliquideerd in Benahavis in Spanje. In Nederland was Bouyakhrichan één van de topcriminelen die een vooraanstaande positie hebben in de drugshandel. Omstreeks 01.50 uur werd Bouyakhrichan geliquideerd in een horecagelegenheid bij het winkelcentrum Monte Halcones in Benahavis. Bouyakhrichan, had evenals Gwenette Martha, een aantal personen bij zich toen hij geliquideerd werd. Bouyakhrichan zag waarschijnlijk de moordenaars aankomen want hij probeerde nog te ontkomen in de horecagelegenheid. Het slachtoffer werd door de twee daders meerdere keren in zijn rug geschoten. Daarna hebben ze Bouyakhrichan van dichtbij nog enkele keren door zijn hoofd geschoten.

Bouyakhrichan verbleef al een periode niet meer in Nederland. Vorig jaar was hij nog boos op misdaadjournalist Paul Vugts en een redactrice van Crimescene.PRO. Beide journalisten hadden Bouyakhrichan in een gelijktijdig gepubliceerd artikel de vermoedelijke eigenaar van de gestolen partij van 200 kilo cocaïne genoemd waardoor het Staatsliedenbuurt-conflict was ontstaan. Op het moment dat Bouyakhrichan zijn ongenoegen daarover uitte verbleef hij in Dubai.

Crimescene.PRO en Paul Vugts waren die enige journalisten die geen angst hadden over Bouyakhrichan te schrijven. 'Er is namelijk nog iemand die bij alle grote drugs- en moordzaken wordt genoemd waarbij Marokkanen zijn betrokken. 'De grootste drugshandelaar op dit moment, met zijn eigen stempel op de cokeblokken', wordt verteld over Samir B. B. werd genoemd als betrokkene bij de drugszaak van de Amsterdamse sportschoolhouder Mohammed Z. In het Engelse Southampton werd meer dan 1000 kilo cocaïne aangetroffen met een waarde van ongeveer 35 miljoen euro. Tijdens een doorzoeking werd door de recherche 1.5 miljoen euro gevonden in invalidenkarretjes van zijn ouders. B. zou ook genoemd zijn in een Antwerps drugsonderzoek. Maar ook na de liquidatie van Najib Bouhbouh in Antwerpen werd zijn naam als betrokkene genoemd. Samir B. zou als investeerder betrokken zijn geweest bij de 200 kilo cocaïne die gestolen is in Antwerpen', schreef de redactrice van Crimescene.PRO op 11 april 2013.

Bouyakhrichan alias Scarface werd in meerdere megastrafzaken en dossiers genoemd met betrekking tot zware georganiseerde criminaliteit. De 36-jarige Bouyakhrichan werd ook genoemd in het strafdossier Kolbak in het onderzoek naar Willem Holleeder. Zowel de Policía Local de Benahavís, de Guardia Civil en de Policía Local de Marbella zijn bezig met een onderzoek de daders van de liquidatie te achterhalen.

Op 14 juli 2010 werd de 12-jarige Danny Gubbels doodgeschoten in de woonwagen van zijn ouders aan de Rijnauwenstraat in Breda. Vader John Gubbels zou een partij cocaïne hebben gestolen van Bouyakhrichan. De Amsterdamse Marokkaan uit Slotervaart zou de opdrachtgever zijn geweest van de beschieting met een kalasjnikov op de woonwagen van John Gubbels. Bouyakhrichan werd op verzoek van het Openbaar Ministerie in Breda aangehouden in Spanje. De topcrimineel werd vervolgens uitgeleverd aan Nederland maar zat slechts een aantal dagen in voorlopige hechtenis omdat er onvoldoende bewijs was van zijn betrokkenheid bij de moordaanslag.

Op 25 augustus had de Policía Local de Benahavís een 63-jarige Spanjaard en een 32-jarige Litouwer aangehouden met een pistoolmitraileur en een aantal handvuurwapens. Behalve munitie voor de vuurwapens waren ze tevens in het bezit van geluidsdempers. De verdachten werden aangehouden in een auto en zouden een fors strafblad hebben. Of de aanhouding te linken is aan de liquidatie van de topcrimineel Samir Bouyakhrichan is onduidelijk.

Bron: Crime scene.Pro


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu