Categorieën


Meer geld naar ouders met laag inkomen

Delen:
  • A
  • A

ANN - Ouders met een laag inkomen krijgen volgend jaar iets meer kindgebonden budget. Dit is volgens bronnen afgesproken in het begrotingsoverleg tussen het kabinet, de coalitie en de drie oppositiepartijen D66, ChristenUnie en de SGP.

De begroting van 2015 is bijna rond. Morgen komen de onderhandelaars nog een keer bij elkaar en ze hopen de gesprekken dan af te ronden. Op Prinsjesdag, dinsdag 16 september, worden de definitieve plannen bekendgemaakt. "We komen er absoluut uit", zegt minister Dijsselbloem na afloop van de begrotingsraad. "Het venijn zit alleen in de staart." De verhoging van kindgebonden budget wordt betaald uit de extra half miljard euro die wordt uitgetrokken voor lastenverlichting. De eerste belastingschijf wordt verlaagd. Exacte bedragen zijn nog niet bekend. Het Centraal Planbureau gaat de voorgestelde plannen nog verder uitrekenen. 

Het is de bedoeling dat de meeste inkomens er iets op vooruitgaan. Het is al wel zeker dat ouderen met een aanvullend pensioen hier niet van profiteren. Pensioenfondsen verlagen de uitkering, maar het kabinet gaat deze inkomensdaling niet compenseren. Minister Dijsselbloem waarschuwt dat mensen niet te veel moeten verwachten. "Het koopkrachtbeeld is heel mager. Ik moet de verwachtingen temperen", aldus de minister. "We komen uit de crisis en het zou al heel mooi zijn als we een klein, klein plusje laten zien."

Jacques van der Linden - ANN
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland