Categorieën


Zomeravond Slotconcert Domtoren in teken van ABBA

Delen:
  • A
  • A

Afsluiting Zomeravondconcerten op de Domtoren in het teken van ABBA

Voor de derde keer slaan stadsbeiaardier Malgosia Fiebig en pianisten Sandra Mol en Jeroen van Veen de handen ineen om de jaarlijkse serie Zomeravondconcerten op spectaculaire wijze af te sluiten. Gedurende de ochtend van 25 augustus wordt een hijskraan geplaatst bij de Domtoren. Deze zal de benodigde apparatuur naar 70 meter hoogte hijsen waar de speelcabine zich bevindt. Daar worden de keyboards en geluidsboxen geplaatst zodat het pianoduo samen met de stadsbeiaardier dit bijzondere concert kan uitvoeren.

Dit jaar staat het laatste Zomeravondconcert in het teken van ABBA. Precies 40 jaar geleden wonnen zij met hun hit Waterloo het Eurovisie Songfestival. Het publiek heeft de speellijst samengesteld door uit dertig nummers te stemmen op hun favorieten. De meest gekozen nummers zullen op maandag 25 augustus vanaf 20:00 vanaf de Domtoren te  horen zijn.

Op het Buurkerkhof staan 200 stoelen klaar voor de luisteraars en worden er schermen en geluidsboxen opgesteld waar de muzikanten live op te zien en te horen zijn.Zelf mag u ook uw klapstoel meenemen naar deze locatie. Rondom de Domtoren kunt u natuurlijk staand luisteren tot waar de muziek klinkt.Het concert kan na afloop online worden teruggekeken. Voor meer informatie hierover en de speellijst van het concert kunt u kijken op de website van de organisatie, de Utrechtse Klokkenspelvereniging.

www.klokkenspelvereniging.nl

 
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland