Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Geen aandacht in de media voor vermoorde 49-jarige Amsterdammer

Datum: zondag 17 augustus 2014

Bron: Actueel Nieuws

Amsterdam , 17 augustus 2014 -

AT5 meldt zaterdagmiddag 16 augustus dat juwelierszaak Goudspeurders in de De Clerqstraat in Amsterdam-West te huur staat. Op 26 juni was er in de juwelierszaak een steekincident waarbij ook de (mede)eigenaar betrokken was. De (mede)eigenaar werd gewond aangetroffen voor de juwelierszaak en de twee persoon die betrokken was bij het steekincident lag zwaargewond in de Elisabeth Wolffstraat.

De man die werd aangetroffen in de Elisabeth Wolffstraat is aan zijn verwondingen overleden. Het Openbaar Ministerie heeft de (mede)eigenaar vervolgens als verdachte aangemerkt. 'Door hem als verdachte aan te merken heeft hij meer rechten dan als getuige. Zo heeft hij het recht om te zwijgen en heeft hij recht op een advocaat. Ons onderzoek richt zich nu op de vraag of er sprake was van noodweer', aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie destijds.

Het Openbaar Ministerie maakte op 27 juni bekend dat het dodelijke slachtoffer een 49-jarige Amsterdammer is. Daarna is er geen aandacht meer besteed aan het steekincident door de media. Ook politie en justitie hebben geen identiteit bekendgemaakt van het dodelijk slachtoffer. De 49-jarige Amsterdammer was een regelmatige klant van juwelierszaak Goudspeurders en is waarschijnlijk de dader van het steekincident. Bij de ondernemer is er sprake van noodweer.

Geen enkele media heeft er verder aandacht aan besteed tot zaterdagmiddag 16 augustus AT5 meldt dat de juwelierszaak te huur staat. Reeds op 20 juli publiceerde Crimescene.PRO dat het dodelijke slachtoffer waarschijnlijk de 49-jarige Remy W. is. W. zou pas diezelfde week in juli zijn begraven aldus een bekende van zijn ex-vrouw. W. zou op het moment van het steekincident drugsverslaafd zijn geweest. Volgens een bekende van Remy W. is deze in het verleden veroordeeld voor ernstige geweldsdelicten tot langdurige gevangenisstaffen.

Crimescene.PRO heeft geen reactie gekregen van politie en justitie of het dodelijke slachtoffer Remy W. is. Meerdere personen bevestigen dat het dodelijke slachtoffer inderdaad Remy W. is. Ook een vriendin van zijn 17-jarige dochter heeft dat gezegd. Zaterdagmiddag heeft de redactie van Crimescene.PRO een aantal personen op straat gevraagd of ze het merkwaardig vinden dat media, politie en justitie een aandacht besteden aan de identiteit van het dodelijke slachtoffer? Een aantal personen stelde meteen de redactie meteen de vraag: ''Was het een Marokkaan?' Op ons antwoord dat de dader geen Marokkaan is was de reactie vrijwel bij iedereen hetzelfde: 'Als de dader geen Marokkaan is vinden de media het niet interessant'.

Tijdens een overval op 28 maart op een juwelierzaak aan de Milhezerweg in Deurne werden de Marokkaanse overvallers Abdel H. en Youssef F. doodgeschoten door de vrouw van eigenaar Willy Sanders. De media heeft destijds wekenlang aandacht besteed aan de dodelijke schietpartij. Demonstratie en tegen-demonstraties werden er gehouden en het 'Marokkanen-probleem' was weer wekenlang nieuws. De dodelijke steekpartij in de juwelierszaak in de De Clerqstraat slechts enkele dagen.

Nog altijd hebben politie en justitie niet willen bevestigen wie het dodelijke slachtoffer is die werd aangetroffen in de Elisabeth Wolffstraat. Ondanks dat bekenden van de ex-vrouw van Remy W. en een vriendin van zijn 17-jarige dochter zeggen dat hij het doodgestoken slachtoffer is kan de redactie van Crimescene.PRO niet meer doen dan alleen publiceren dat het waarschijnlijk Remy W. is. Jammer dat het de overige media niets tot weinig interesseerd en dat politie en justitie op de vraag over de identiteit van het dodelijke slachtoffer geen antwoord geeft.

Bron: Crime scene.Pro
F
ilmbron: Frank Buis/RoyalPress Amsterdam


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu