Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Heeft Oekraine eigen pantservoertuigen vernietigd?

Datum: zaterdag 16 augustus 2014

Bron: Actueel Nieuws

Buitenland , 16 augustus 2014 -

De verwarring rond een Russisch konvooi, dat al dan niet de grens zou zijn overgestoken en deels door het Oekraïense leger zou zijn vernietigd, is de afgelopen 24 uur alleen maar groter geworden.

Tot nu toe heeft Oekraïne nog geen enkel bewijs geleverd van de ‘invasie’ van een Russische pantserkolonne, die door Moskou wordt ontkend. Bovendien impliceren de leiders van de Volksrepubliek Donetsk dat het Oekraïense leger zo’n 100 van zijn eigen pantservoertuigen heeft vernietigd. Met andere woorden: het lijkt op een false-flag aanval.

Eergisteren middag berichtten Britse journalisten dat zij zouden hebben gezien hoe een Russisch militair konvooi de grens met Oekraïne -het gebied van de niet erkende Volksrepubliek Donetsk- overstak. Er verschenen foto’s van het konvooi, maar uit niets bleek dat deze waren genomen in Oekraïne.

Gisterenochtend verklaarde Andriy Lysenko, woordvoerder van het Oekraïense leger, dat de artillerie een deel van het Russische konvooi had vernietigd. De president van het land bevestigde dat dit ‘betrouwbare informatie’ was. Ook NAVO secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen zei dat de alliantie een ’inval’ van voertuigen uit Rusland had waargenomen. Ook hij presenteerde echter geen bewijs.

Gisterenmiddag ontkende het Russische ministerie van Defensie dat pantservoertuigen de grens waren overgestoken. Er waren aanwijzingen dat het Russische humanitaire hulpkonvooi, dat bij de grens met Oekraïne wachtte op toestemming om de goederen af te leveren, was beschoten door het Oekraïense leger. Die versie verdween na enige uren weer van de Russische nieuwssites. Wat overbleef was de onbevestigde versie van Oekraïne, en nul komma nul bewijs. Dat kan betekenen dat het bericht van de Britse journalisten verdraaid en/of verzonnen is. Gezien de misleidende propaganda die de Westerse media de afgelopen maanden hebben gebezigd, zou dat geen verrassing meer zijn. Nog erger is dat dan ook de NAVO zou hebben gelogen.

Andrei Purgin, de vicepremier van de eerder dit jaar uitgeroepen -maar door niemand erkende- Volksrepubliek Donetsk, kwam daarna met een heel ander verhaal. ‘Wij hebben geen pantservoertuigen uit Rusland ontvangen. Er zijn geen Russische eenheden en pantservoertuigen de grens overgestoken. Er kunnen dus geen Russische pantservoertuigen zijn vernietigd.’

In plaats daarvan zijn er volgens hem ‘veel Oekraïense pantservoertuigen vernietigd, 7 op één plek, 12 op een andere. Overal in ons territorium is hetzelfde gebeurd. Het gaat in totaal om ongeveer 100 stuks.’ Daarmee impliceerde Purgin dat deze pantservoertuigen door Oekraïne zelf zijn vernietigd. Nu zou er met een enkel exemplaar sprake kunnen zijn van een vergissing, zogenaamd ‘vriendelijk vuur’, maar met een kleine 20, laat staan 100 exemplaren, is dat nauwelijks waarschijnlijk.

Tel bij het ontbreken van ieder spoortje bewijs van de aanval op dat zelfs het Witte Huis verklaarde niet te kunnen bevestigen dat een Russisch konvooi inderdaad door Kiev werd vernietigd, en er ontstaat een sterke aanwijzing dat de door de Westerse media en de NAVO als ‘feit’ gepresenteerde Russische inval opnieuw een grote leugen en pure oorlogshitserij is. De neutrale toeschouwer zou zich nu moeten afvragen waar het Westerse marionettenregime in Kiev nog meer over gelogen zou kunnen hebben. Misschien wel over het neerhalen van vlucht MH-17?

Als het Kremlin de waarheid spreekt, dan lijkt Oekraïne een false-flag aanval te hebben uitgevoerd, een die gelijkenissen vertoont met het zogenaamde Gleiwitz incident op 31 augustus 1939, toen Duitse SS-troepen in Poolse uniformen een aanval op een Duits radiostation uitvoerden. De Nazi’s gebruikten dit vervolgens als ‘rechtvaardiging’ voor de invasie van Polen, die al de volgende dag in gang werd gezet.

Bron: Xandernieuws.nl


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu