Categorieën


Oma's spelen voor SOS Kinderdorpen

Delen:
  • A
  • A

Vijftig enthousiaste oma's deden mee aan de Nationale Oma Golfdag op golfbaan Harderwold in Zeewolde. Er werd fanatiek gespeeld, maar ook fanatiek geld ingezameld voor het goede doel. In totaal werd het bedrag opgehaald van 7.500 euro voor de wereldwijde kinderhulporganisatie SOS Kinderdorpen.

Het landelijke grootmoederevenement wordt al sinds 1979 georganiseerd, en dit keer waren Marijke Dikstaal, Joke van Dijk, Truuke Heringa en Helen Weeda de organisatoren. Bijna vijftig oma's deden mee die van heinde en verre komen, sommigen zelfs van Texel. Om mee te mogen doen moeten de deelneemsters een golfhandicap en kleinkinderen hebben - dat mogen ook aanwaai-kleinkinderen zijn. Giften inzamelen voor SOS Kinderdorpen is een onderdeel van de voorwedstrijden en wordt per vereniging op eigen wijze gedaan. Daar wordt dan nog een extra bijdrage van de finalewedstrijd aan toegevoegd. Dit jaar werd uiteindelijk 7.500 euro opgehaald.

De organisatie van de Nationale Oma Golfdag bezocht eerder dit jaar het SOS kantoor in Amsterdam om kennis te maken met het SOS team en meer te leren over de organisatie en haar werk. Ze vonden het bijzonder te horen dat SOS Kinderdorpen ook in Europa kinderdorpen en familie versterkende programma's heeft, en dat haar zorg voor kinderen hiermee veel breder is dan alleen in ontwikkelingslanden. Ze waren ook erg enthousiast over de werkwijze van SOS Kinderdorpen, waarbij een kind echt weer gekoppeld wordt aan een SOS-moeder, broertjes en zusjes vonden. Maar daarnaast werden ze geraakt door het enthousiasme van het team op kantoor 'jullie straalden allemaal en waren zo enthousiast! Het viel ons ook op dat het kantoor sobere uitstraling had, niet te veel luxe. Dat geeft ook vertrouwen dat jullie goede dingen doen met onze giften.' Voor Helen Weeda komt het werk van SOS Kinderdorpen dichtbij. Als kind verloor zij haar ouders, waarna zij in een familie werd geplaatst. Zij weet door deze ervaring uit eerste hand hoe belangrijk het is dat kinderen kunnen opgroeien met voldoende aandacht en stabiliteit thuis.

SOS Kinderdorpen zet zich al 65 jaar in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, maar als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp. Kijk voor meer informatie op soskinderdorpen.nl.

Bron: ANP
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland