Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Totale bestedingen non-food markten stabiel

Datum: donderdag 14 augustus 2014

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 14 augustus 2014 -

De Fashion markt en de markt voor Consumenten Electronica laten na 3 kwartalen daling voor het eerst weer een groei zien. De stijging van Fashion werd vooral veroorzaakt door een zeer positieve maand mei, mede door het goede weer. De Consumenten Electronica markt profiteerde van het WK. De markt voor Groot-en Klein Huishoudelijke Apparaten zat al in de plus en laat wederom een omzetgroei zien. De markt voor IT- en Office producten sloot af met een kleine min en de georganiseerde Reizen en Boekenmarkt zitten nog steeds in de rode cijfers. Alle non-food markten bij elkaar opgeteld laten nog een lichte daling zien van 1%, hetgeen stabiel is ten opzichte van het eerste kwartaal. Dit blijkt uit de Q2 rapportage van GfK Retail Reports.

Fashion: kindermode zorgt voor grootste omzetgroei
Het tweede kwartaal is de Nederlandse modemarkt van de min in de plus gegaan. Het grootste segment binnen de markt, bovenmode, behaalde in Q2 een klein plusje van 0,5% in omzet. De omzet van ondermode steeg ook met 1,5%. De enige daler dit tweede kwartaal, was de beenmodemarkt met een min van 5,1% in omzet. Kindermode liet in mei een forse omzetgroei zien van 12%. Het mooie weer in deze maand zorgde voor een vroege investering in de zomergarderobe voor kinderen. In vergelijking met de maand mei vorig jaar kwam de totale fashion omzet 6,5% hoger uit. Deze maand zorgde dan ook voor een positief 2e kwartaal.

Consumenten Electronica: omzetstijging door Oranje koorts
Eind van het tweede kwartaal was Oranje nog volop in de race voor de wereldtitel en dat deed de verkoop van Consumenten Electronica goed. Voor het eerst sinds tijden was in het tweede kwartaal van 2014 een omzetplus zichtbaar. Vergeleken met Q2 vorig jaar is de Electronica markt met 5% gegroeid. De Oranje koorts zorgde ervoor dat consumenten gretig in gingen op de verschillende TV promotie campagnes. De omzet van de TV markt steeg daardoor in deze periode met 18% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Week 24, de aftrap voor de eerste wedstrijd van Nederland, en week 25 noteerden de hoogste verkopen.

Groothuishoudelijk: groei zet voort
Het is voor het derde kwartaal op rij dat de verkopen van Groot Huishoudelijke Apparaten stijgt. In kwartaal 2 rapporteren we wederom een omzetgroei van 5,6%. Alle keukenapparaten werden in het tweede kwartaal aanmerkelijk beter verkocht, hetgeen wellicht te maken heeft met de eerste voorzichtige signalen dat de huizenmarkt stabiliseert en zelfs licht aantrekt. Niet alleen de onderliggende volumes zijn hoger maar ook de gemiddelde prijs stijgt en geeft de omzet een extra steuntje in de rug.

IT, Reizen en Boeken: markten nog in de min
De markt voor IT en Office producten sloot af met een kleine min van 1,9%, mede veroorzaak door de verdere omzetdaling van Tablets en E-readers. De markt voor de georganiseerde Reizen, voor het zomerseizoen, liet een daling van 8,8% zien. Dit werd mede veroorzaakt door de afwachtende consument in verband met het WK voetbal in Brazilië. Tijdens de weken waarin het Nederlands Elftal actief was, vertrokken er veel minder mensen op vakantie. Eind juni liet zelfs een daling zien van 21,4%. De Boekenmarkt laat de allergrootste daling zien van 11,5%. Hierbij moet wel een kanttekening geplaatst worden dat de winkels die failliet waren gegaan in het eerste kwartaal, ondanks een doorstart nog dicht waren in de eerste weken van het tweede kwartaal. Dit betekent dat er pas een eerlijk vergelijk gemaakt kan worden op basis van de cijfers in het derde kwartaal van 2014.

Informatie over het totaal aantal markten is te vinden via www.gfk.com/retail-reports/


http://www.gfk.com/retail-reports/
Over GfK
GfK biedt betrouwbare markt- en consumenteninformatie waardoor klanten betere beslissingen kunnen nemen. Over de hele wereld combineren meer dan 13.000 marktonderzoek-experts hun passie met de 80 jarige onderzoekservaring van GfK. Hierdoor is GfK in staat om wereldwijde inzichten te koppelen aan lokale marktinformatie uit meer dan 100 landen. Door gebruik te maken van innovatieve technologieën, zet GfK big data om in smart data. Hierdoor kunnen onze klanten hun concurrentievoordeel verbeteren en krijgen zij meer inzicht in de keuzes en ervaringen van hun consumenten.

GfK Retail Reports
GfK Retail Reports geeft elk kwartaal, op basis van het GfK retailpanel, direct zicht op de actuele ontwikkelingen binnen de grootste non-food markten in de Nederlandse retail: Een heldere samenvatting van de harde feiten en een spitse analyse van trends in woord en beeld.

Voor meer informatie: www.gfk.com/retail-reports

Bron: ANP


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
4 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu