Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

KIA Soul EV eerste volledig elektrische SUV

Datum: woensdag 30 juli 2014

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 30 juli 2014 -

ANN - In september maakt de Kia Soul EV zijn opwachting in Nederland. De compleet elektrisch aangedreven Soul EV wordt in ons land leverbaar via geselecteerde Kia-dealers. Voor een prijs van € 32.995,- en slechts 4% fiscale bijtelling voor zakelijke rijders biedt Kia met de Soul EV een meer dan compleet uitgeruste elektrische auto. Als ’s werelds eerste volledig elektrische SUV is de Soul EV uniek in zijn soort.

De Soul EV is voorzien van een 81,4 kW (110 pk) sterke elektromotor met een koppel van 285 Nm dat direct vanuit stilstand voorhanden is. De Soul EV onderscheidt zich dan ook door vlotte prestaties, waaronder een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 11,2 seconden. Dankzij een batterijcapaciteit van 27 kWh heeft de Soul EV volledig opgeladen een gecombineerde actieradius (NEDC) van 212 kilometer, wat in de praktijk neerkomt op ongeveer 160 kilometer. Daarmee komt de Soul EV aanzienlijk verder dan veel directe concurrenten in dit segment van elektrische auto’s.

Kia heeft de Soul EV vanaf de basis als elektrische auto ontwikkeld. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het batterijpakket dat in de bodem van de auto is geïntegreerd. Die constructie komt de stabiliteit van de auto ten goede vanwege het lage zwaartepunt en beperkt de interieurruimte nauwelijks.

Op- en bijladen van het batterijpakket van de Kia Soul EV kan via een laadpaal, een wandbox of een regulier stopcontact. De elektrische Soul beschikt in de neus over twee aansluitingen die door een van binnenuit te openen afdekklep aan het oog worden onttrokken. Bovendien wordt de Soul EV standaard geleverd met twee verschillende stekkers: één voor laadpaal en wandbox en één voor een normaal stopcontact. De laadtijd van een volledige batterijlading varieert van 14 tot 15 uur via een normaal stopcontact (3,6 kW) tot 4 à 5 uur via een wandbox (6,7 kW). Via een laadpaal behoort ook snelladen standaard tot de mogelijkheden. Hiermee wordt 80% van de batterijcapaciteit bereikt in 60 minuten bij 20 kW of 30 minuten bij 50 kW.

EcoElectric-innovaties
Uiterlijk onderscheidt de Kia Soul EV zich nadrukkelijk door nieuwe stylingdetails, speciaal voor deze elektrische Soul ontwikkelde kleurschema’s, LED-achterlichten, speciale lichtmetalen velgen met aerodynamisch geoptimaliseerde wieldeksels, extra lage-rolweerstandbanden en een EcoElectric-embleem op de zijschermen.

Ook het interieur van de Soul EV heeft een duurzame uitstraling gekregen, mede dankzij het gebruik van lichte tinten en de toepassing van ecologische en biomaterialen voor het dashboard, de stoelen en de bekledingsstoffen. Bovendien vertrouwt de Soul EV in het interieur over tal van innovatieve technologieën. Voorbeelden daarvan zijn het Dual Zone Climate Control systeem, dat met het oog op energiebesparing ook een ‘Driver only’ functie heeft, en het navigatiesysteem, dat ook de dichtstbijzijnde publieke laadpunten weergeeft. Daarnaast is de auto uitgerust met een warmtepomp die er voor zorgt dat de warmte die o.a. wordt gegenereerd door de elektromotor en de andere elektronische apparatuur wordt opgevangen en gebruikt voor het verwarmen van het interieur. Om de batterij tijdens het rijden niet teveel te belasten door de climate control, kan deze ingesteld worden om op gewenste tijden het interieur van de auto alvast te verwarmen of te koelen wanneer deze is aangesloten op de lader. Tot slot is de luchtinname voor koelen en verwarmen zodanig afgeregeld dat het klimaat in de auto aangenaam blijft, maar er veel minder lucht van buiten naar binnen komt. Hierdoor is er veel minder energie nodig om het interieur te verwarmen of te koelen.

Eén luxe uitvoering
De Kia Soul EV wordt vanaf september leverbaar in Nederland via geselecteerde Kia-dealers, in één complete, luxueuze uitvoering: de ExecutiveLine. Dit topmodel vertrouwt standaard ondermeer op Dual Zone Climate Control, cruise control, een Smart key en start/stop knop, LED-dagrijverlichting en -achterlichten, een 8 inch full-map navigatiesysteem met achteruitrijcamera, elektrisch bedienbare ramen voor/achter, elektrisch bedienbare, verwarmbare en inklapbare buitenspiegels, een 3,5 inch OLED Supervision instrumentarium, stoelverwarming, leerafwerking voor het stuur en de deurpanelen, en 16 inch lichtmetalen velgen met wieldeksels.

De Nederlandse prijs van de volledig elektrische Kia Soul EV ExecutiveLine bedraagt € 32.995,-. Zakelijke rijders profiteren met de Soul EV van de laagste fiscale-bijtellingcategorie van 4%, wat overeenkomt met een netto maandlast van slechts € 46,-*. De ‘full operational’ leaseprijs van deze elektrisch aangedreven Soul is € 559,- ex. BTW op basis van een looptijd van 60 maanden/100.000 km.

Ondernemers
Daarnaast kunnen ondernemers bij aanschaf van een Kia Soul EV gebruikmaken van gunstige fiscale regelingen als de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). Met de MIA-regeling kan bijvoorbeeld 36% van de aanschafkosten, inclusief een eventuele laadpaal of wandbox, worden afgetrokken van de bedrijfswinst vóór belastingen. Daarnaast biedt de VAMIL Soul EV-kopers de mogelijkheid om 75% van het investeringsbedrag op een willekeurig moment af te schrijven.

Unieke garantie
Net als alle Kia-modellen profiteert de Soul EV van de unieke 7 jaar/150.000km fabrieksgarantie van Kia. Uiteraard is de garantie ook van toepassing op het batterijpakket van de Soul EV. * Op basis van 42% inkomstenbelasting

Robbert Verheij - ANN


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
4 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu