Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Meer drugsmisdrijven in Breda dan in andere steden

Datum: dinsdag 24 juni 2014

Bron: Actueel Nieuws

Breda , 24 juni 2014 -

In Breda vinden meer misdrijven met betrekking tot drugshandel plaats in vergelijking met steden als Den Haag, Rotterdam, Utrecht of Amsterdam. Volgens de gemeente hebben er vorig jaar 383 drugsmisdrijven plaatsgevonden in Breda.

Meer dan negen procent van de inwoners ondervindt overlast door drugshandel in de omgeving. Dat is hoger dan het landelijk gemiddelde. In Noord-Brabant wordt bijna wekelijks een synthetisch drugslaboratorium aangetroffen door de politie. Breda staat al tientallen jaren bekend om de zware georganiseerde criminaliteit met betrekking tot drugshandel.

Bijvoorbeeld de Bredase Juliët bende hield zich in de jaren-90 bezig met onder meer afpersing, xtc handel, gijzelingen, ontvoeringen en ripdeals. Een aantal voormalig leden van de gewelddadige criminele organisatie zijn daarna opnieuw aangehouden voor landelijk bekende strafzaken. Op John J. werd met een handgranaat onder zijn auto een aanslag gepleegd. J. heeft na de mislukte moordaanslag een periode doorgebracht in Spanje. Op 24 juni 2004 werd de beroepscrimineel door de politie neergeschoten tijdens een mislukte bankoverval. J. is inmiddels gestopt met criminaliteit in houdt zich nu voornamelijk bezig met jongerenprojecten.

Ron N. is ook een voormalig lid van de Juliët bende. Op Ron N. werd eveneens een moordaanslag gepleegd met een explosief onder zijn auto. Op 23 april 2001 werd zijn Mercedes 500 opgeblazen met een explosief terwijl N. en zijn vriendin in de auto zaten. Ze overleefden allebei de moordaanslag. Op 20 mei 2001 heeft N. in hun woning Rob en Erik Driesen doodgeschoten omdat de broers de vermeende opdrachtgevers van de moordaanslag zouden zijn geweest. N. heeft zichzelf na de moorden aangegeven en werd veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. N. kreeg onlangs een jaar extra gevangenisstraf omdat hij zich aan zijn detentie had ontrokken tijdens een proefverlof.

Ook Alex B. was een vermeend lid van de gewelddadige drugsorganisatie uit Breda. In 2012 deed de recherche een doorzoeking in en om de woning van B. in verband met het onderzoek naar de liquidatie van de Amsterdammer Senol 'Ayhan' Tuna. Volgens de recherche deden ze onderzoek naar 'DNA- of andere sporen die mogelijk verband kunnen hebben met de gewelddadige dood van Senol Tuna'.

Breda heeft ook een serieuze drugsoorlog meegemaakt tussen twee Marokkaanse families uit Utrecht en Breda. Na de aanhouding voor een schietincident tussen de families werden in een auto van twee Utrechtse verdachten een automatisch vuurwapen en twee handgranaten aangetroffen. Bovendien hadden de 22- en 14 jarige inzittenden allebei een doorgeladen vuurwapen bij zich. In 2002 werd er een aanslag gepleegd op een coffeeshop van de Utrechtse familie C. in Amsterdam. Omar C. raakte door de aanslag gewond. Drie maanden later werd opnieuw een aanslag gepleegd op een familielid. Allal C. raakte zwaargewond door de aanslag op de Stanleylaan in Utrecht.

Maar de drugsoorlog werd ook voortgezet in Marokko. In Tanger werden zes broers van de Bredase familie A. beschoten door daders met automatische vuurwapens in 2002. Kamal A. werd doodgeschoten. Maar ook drie onschuldige passanten werden dodelijk getroffen door de moordenaars, waaronder een 12-jarige jongen.

Maar er zijn meerdere conflicten in de drugshandel waarbij dodelijke slachtoffers zijn gevallen uit Breda. Op 14 juli 2010 stopt een auto voor het woonwagenkamp aan de Rijnauwenstraat in Breda. Zes gemaskerde en gewapende mannen gaan het woonwagenkamp op en gaan naar de woonwagen van John Gubbels. Wanneer niemand de voordeur opendoet stapt één van de mannen achteruit en begint daarna met een kalasjnikov te schieten op de woonwagen. De 12-jarige Danny Gubbels wordt dodelijk getroffen. Op 16 januari 2012 worden John Gubbels en twee van zijn zonen opgepakt in Breda. Ze worden verdacht van de handel in drugs en het witwassen van geld.

Het Openbaar Ministerie heeft onlangs aangekondigd de handel in synthetische drugs te willen tegengaan door zich te richten op 'een tiental sleutelfiguren' die zich met drugshandel in amfetamine en xtc bezighouden. Ook hebben politie en justitie onlangs een lijst opgesteld met de namen van zogenaamde 'facilitators'm die een belangrijke aandeel hebben bij de vervaardiging en smokkel van synthetische drugs. De landelijk officier van justitie die belast is met onderzoeken naar verdachten die zich bezighouden met het vervaardigen en exporteren van synthetische drugs zegt dat de vervolging van deze criminelen en de facilitators de komende periode speciale aandacht zal krijgen.

Voor het merendeel zijn deze verdachten afkomstig uit Noord-Brabant en deels uit Limburg. Onder de verdachten uit Noord-Brabant komen er een behoorlijk aantal uit de regio Eindhoven en Breda.

Bron: Crime scene.Pro


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu