Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

De vestjeswetten van Ivo Opstelten

Datum: maandag 23 juni 2014

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 23 juni 2014 -

En zo rijdt je op je motor met twee mede redactieleden een beetje door het land. Op een terrasje (echt, motorrijders zijn hele normale mensen…) horen we dat in de Meern B.A.C.A. (Bikers Against Child Abuse) een Meet and Greet heeft georganiseerd. BACA is een landelijke organisatie van motorrijders die een “bikerbuddy” koppelen aan seksueel misbruikte of mishandelde kinderen. Het was een open dag, iedereen was welkom. Dus…motoren aangetrapt en op weg naar de Meern. Waar inderdaad een aardige groep motorrijders rondliep. Er was een brandweerauto, een politiebusje, een trike, springkussen en uiteraard (daar leven we op) muziek, eten en drinken). We zagen de Angry Birds en een groep van support 81. (Support 81 is een groep die de Hells Angels ondersteunt. Red.) Maar uiteraard ook diverse niet club gelieerde motorrijders vermaakten zich op het kleine terrein. B.A.C.A. vinden wij een goed doel waar een aantal uiterst gemotiveerde motorbezitters aan meewerken.

Een van de B.A.C.A. leden (herkenbaar aan het rood-witte vuistlogo op de rug van zijn motorvest) vertelde ons dat er zelfs politie mensen full member waren bij B.A.C.A. En dat die zelfs een backpatch hadden en nergens geweigerd werden. Een werkte op politie buro Zoetermeer en de andere had de leiding over een peloton van de M.E. zo vertelde het BACA lid ons vol trots. Zo zie je maar dat motorrijders letterlijk uit alle lagen van de bevolking komen. Maar belangrijker is het doel van B.A.C.A. . Het steunen van kinderen die het moeilijk hebben gehad. Een van de vele goede initiatieven vanuit de motorwereld om iets goeds te doen voor de maatschappij. (En er zijn er velen binnen de motorwereld)

Bij B.A.C.A. hoorden we dat er in Amsterdam bij Borchland de “King’s Cruise” georganiseerd was. Amerikaanse auto’s, burgers en drinken zijn voor de voltallige redactie altijd onweerstaanbaar geweest. Dus…handjes schudden, motoren aantrappen en op weg. Naar Amsterdam. Naar Borchland dus. Na even zoeken rijden we het terrein op, waar het vol staat (wat kun je verwachten op zo’n dag) met Amerikaanse auto’s en motoren. The Beast, de No Surrender truck staat er, inclusief terras en No Surrender leden zitten gezellig relaxed op het terras van het restaurant en op het terras voor de truck. We zagen No Surrender leden uit onder meer Amsterdam, België, Noord Holland, Den Haag, Rotterdam en Brabant. Uiterst gastvrije mensen en het terras was een gezellige plek om rustig te zitten met een mooi uitzicht op alle prachtige Amerikaanse auto’s die op het terrein stonden. Ook hier kwamen we de Angry Birds en de groep Support 81 tegen. En ook hier viel ons de hartelijkheid, vriendelijkheid en solidariteit op die er tussen motorrijders onderling altijd is geweest. We vragen ons dan ook serieus weer af waarom de politie het motorrijders zo lastig maakt. Waarom er wordt gesproken van wapenbezit als in een judo school oefenmaterialen (stokken) voor Oosterse vechtsport in beslag worden genomen. Waarom een BBQ aansteker ineens een vlammenwerper is en een gewoon inklapbaar Zwitsers zakmes bij een motorrijder een “steekwapen” genoemd wordt. De staat, en zo de politie, blijft het de motorrijder moeilijk maken.

En dan… onze soldaten. In verre landen hebben deze Nederlandse helden hun leven op het spel gezet voor de vrede. Onze jongens smeedden hechte vriendschappen gedurende die tijden onder zware spanning. Eenmaal terug in Nederland ging ieder weer naar huis en werd het moeilijk om de vriendschappen te onderhouden. Vaak kwamen deze veteranen terecht bij motorclubs. Daar vonden ze de trouw, discipline en kameraadschap terug. Er zijn zelfs speciale motorclubs voor veteranen. De Veterans MC werd jaren terug gevraagd om op de jaarlijkse veteranen dag in Den Haag mee te rijden in het defilé. Omdat ze hun colours achterop hun vest dragen mogen ze dit jaar niet meerijden. Dus een kort geding aangespannen door de veterans en een voorlopige voorziening aangevraagd. Maar…. Dat kan pas als de gemeente het verbod op papier zet. En dat weigert de gemeente Den Haag tot nu toe te doen. Politiek…. Uitstellen, rekken tot de dag (28 juni) voorbij is. Dan is het niet meer van toepassing. Iedere motorrijder wordt zo langzamerhand het slachtoffer van een kliek opgefokte raamstarende zuurpruimen op het ministerie van Justitie. Ouderen worden opgehokt, gekort, weggestopt. Kinderen schoppen elkaar compleet verrot en nemen het lachend op hun telefoontjes op. Motorrijders worden weggezet als misdadigers. Een foutje van 200 miljoen bij een ICT project bij de belasting blijft ongetwijfeld onbestraft en zal in de doofpot verdwijnen. Fraude bij de overheid en de woning coöperaties. Witte boorden komen voorlopig nog overal mee weg.

Lees het artikel verder op Dutchbikers


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
4 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu