Categorieën


Wiskundeleraren steeds vaker naar bedrijfsleven

Delen:
  • A
  • A

ANN – Nederland heeft een schreeuwend tekort aan wiskundeleraren, zo kopte het Algemeen Dagblad vanochtend. Steeds meer wiskundeleraren worden richting bedrijfsleven gelokt door de hogere beloningen en de betere arbeidsomstandigheden.

Het is een zorgelijke ontwikkeling, want het tekort is al opgelopen tot bijna 300 openstaande vacatures in het middelbaar- en voortgezet onderwijs. Het Platform Wiskunde Nederland en de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren geven aan zich grote zorgen te maken over deze ontwikkeling.

Het lerarentekort is een groot probleem in Nederland en dat speelt het duidelijkst in de technische disciplines. Het zou aantrekkelijker moeten worden om leraar te worden.

Het ministerie voor Onderwijs heeft al gereageerd op de ontwikkelingen en zegt in een reactie dat gestimuleerd wordt om banen in het bedrijfsleven te combineren met een baan als leraar. Er zijn steeds meer mogelijkheden voor traineeships. Daarbij worden leidinggevende posities bij bedrijven gecombineerd met lesgeven op scholen.

Jolanda van Steijn - ANN
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland