Categorieën


Stijging chemiestudenten door serie en studiebeurs

Delen:
  • A
  • A

ANN – De laatste jaren heeft de Nederlandse chemiesector veel studenten aangetrokken. Sinds 2009 is het aantal aanmeldingen bij de scheikundeopleiding van universiteiten explosief gestegen. De serie Breaking Bad en de toename van studiebeurzen liggen hieraan ten grondslag, meldt de Telegraaf.

Zo is het aantal leerlingen bij de Universiteit Twente met 97 procent gestegen ten opzichte van 2009. Ook bij de TU Delft/Leiden en de Rijksuniversiteit Groningen is hiervan sprake; zij hebben respectievelijk te maken met een toename van 95 en 74 procent.

Interesse

De populaire serie Breaking Bad, die in 2008 in première ging, heeft de interesse van de studenten in chemie gewekt. De hoofdpersoon van het verhaal is de terminaal zieke scheikundeleraar Walter White, die samen met een oud-leerling de drug Crystal Meth maakt en verhandelt om zijn familie te onderhouden. Het is niet de eerste keer dat een film of serie de inschrijvingen voor een studie laat stijgen. De film Top Gun, met Tom Cruise in de hoofdrol, zorgde voor een groot aantal aanmeldingen bij de luchtmacht in 1986.

Studiebeurs

Naast de serie wordt de stijging ook veroorzaakt door de studiebeurzen die aan de studenten worden geboden. Bedrijven zoals AkzoNobel geven de studenten een vergoeding van enkele honderden euro’s en bieden daarbij een gegarandeerde stageplek.

Nicole van Rooij - ANN
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland