Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Liever 1% biker dan een politieagent

Datum: zaterdag 19 april 2014

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 19 april 2014 -

Het wordt eentonig. Steeds melden we wat ons kwaad maakt, waar we van balen, wat we niet willen zien. Het gaat steeds over het annuleren van evenementen. Motor evenementen. Sommige zijn er al tientallen jaren. En ineens worden gegeven vergunningen ingetrokken, gemaakte afspraken gebroken. “Negatief advies van het ministerie” is de nieuwe term voor gemeenteambtenaren om zich achter te verschuilen. Als ze de vergunning voor een geweldig evenement, waar tientallen mensen honderden uren in hebben gestopt annuleren, is het excuus dat er onverwacht “een negatief advies van het ministerie is gekomen”. Lekker anoniem, “bevel van hogerhand”. De term 1%’er wordt de laatste tijd vreselijk misbruikt door de media. Deze eens trotse geuzennaam voor veel soldaten die in de tweede wereldoorlog streden voor onze vrijheid is door de media, in opdracht van Ivo en zijn maatjes volkomen naar de kloten geholpen.

Afgelopen week was een van onze redactieleden nogal laat op zijn motor op weg. Rond een uur of twee in de ochtend stopte hij bij een tankstation. Er was niemand anders dan de gepantserde bediende en ons redactielid. Hij gooide zijn tank vol en ging naar binnen om te betalen. Terwijl hij een bak koffie stond te drinken reed een politiewagen het terrein op. Ook tanken. Toen dat klaar was liep de agent naar buiten, naar zijn auto. En ons redactielid, klaar met zijn koffie wilde buiten nog even roken. Bij zijn motor stak hij zijn peuk aan en na een paar minuten kwamen de twee(!) agenten de auto uit. Om even een praatje te maken. “Goeienavond meneer. U bent nog laat op pad” “Ja, jullie ook”, antwoordde ons redactielid. “Wat doet u nog zo laat op de weg”, was de vraag. “Rijden”, was het antwoord. De agent wilde meer weten, de peuk was inmiddels op en onze man wilde verder. Hij zette zijn helm op en de agent vroeg ”waar wilt u heen?”. Onze man antwoordde: “die kant op”, en hij wees naar de snelweg. “Waar komt u om deze tijd vandaan?” vroeg de andere agent. “Van die kant” antwoordde onze man. En wees naar de andere kant, naar de oprit van het tankstation. “Wat wilt u van me?”vroeg hij aan de agent die het dichtste bij hem stond. “Gewoon even controleren. Je leest zoveel over die 1% clubs tegenwoordig. We zijn altijd extra oplettend als we een motorrijder om deze tijd zien rijden. Je weet maar nooit he?”, was het antwoord.

“Dat heb ik nou met politie”, antwoordde onze held. Verbaasd keken beide agenten hem aan. “Met politie? Hoezo?” was de vraag van een van de twee. “Nou, die Joris Demmink. Die was jarenlang jullie hoogste baas. De Secretaris Generaal van Justitie. Dikke vriend van Ivo Opstelten en Fred Teeven. Die Demmink wordt al jaren lang verdacht van kinder verkrachting en een berg pedofiele acties, moord en het laten verdwijnen van mensen. Jullie staan ook niet zo goed bekend met zo’n baas. Dan ben ik liever een 1%’er dan een politie agent.” Daar hadden de twee wouten geen antwoord op. “Verder nog vragen? Ik wil verder, het is koud en ik wil doorrijden.” Er waren geen vragen meer. En ons redactielid startte zijn bike, reed het terrein af en liet de twee met iets om over na te denken achter bij de stille benzinepomp. Vooroordelen, we hebben er steeds meer mee te maken. Vanwege onze keus om ons te vervoeren op twee in plaats van op vier wielen. Omdat we soms liever ijskoude wind in ons gezicht willen voelen dan lucht die uit een airco komt. Omdat we liever biker zijn dan doorsnee.

Demmink word al jaren verdacht en loopt vrij rond. Lau Geraets word verdacht en gelijk opgepakt. Stropdas of leren vest. Het is tot een verschil gemaakt. Tijd dus om te laten zien wie we zijn! En dat we ons niet in een hoek laten drukken. Er zijn evenementen zat! Trekker trek races, oranjefeesten, tractorshows, oldtimer evenementen. Maar uiteraard ook geweldige biker evenementen, american days, truckdagen, oldtimer bikeshows, jubilea van motorgroeperingen, toerclubs met een jaarlijks evenement en… ach, moeten we doorgaan? Groepen bikers zouden daar naartoe kunnen gaan en laten zien aan de bezoekers dat we allemaal mensen zijn.

Lees het artikel verder op: Dutch Bikers


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu