Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Veel surveillanceauto's betrokken bij verkeersongevallen

Datum: zondag 13 april 2014

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 13 april 2014 -

De laatste tien weken zijn opvallend veel surveillanceauto's van de politie betrokken geweest bij verkeersongevallen. De onderstaande verkeersongelukken waarbij een politieauto was betrokken sinds februari waren de meest opvallende.

Woensdagavond 9 april is een 22-jarige Amsterdammer aangehouden na een spectaculaire achtervolging in Haarlem. Omstreeks 20.00 uur werd door de politie de achtervolging ingezet op een motorrijder en zijn medepassagier omdat ze met hoge snelheid reden en voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgden. Ze negeerden een stopteken van de politie en gingen er meteen vandoor. Tijdens de achtervolging kwam een politieauto op de Noord-Schalkwijkerweg in Het Spaarne terecht.

De politieauto kwam daardoor tegen de motor aan waardoor deze ook in het water terechtkwam. De bestuurder en zijn medepassagier waren echter al van de motor gevallen. De 22-jarige medepassagier uit Amsterdam raakte daarbij gewond en is voor controle naar een ziekenhuis overgebracht. Ondanks de inzet van een politiehelikopter en politiehonden is de gevluchte bestuurder niet meer aangetroffen. De politie heeft naast de motor nog mobiele telefoons en een helm aangetroffen. Deze zijn meegenomen voor nader onderzoek.

Op 7 april reed een politieauto op de Heinoseweg in Zwolle achterop een brandweerauto. De brandweerauto die onderweg was naar een melding werd ingehaald door een ambulance. De politieagente probeerde de surveillanceauto ook langs te brandweerauto te rijden maar reed er vol achterop.

Op 1 april moest een bestelbus voor een contole een politieauto volgen naar een parkeerplaats op de Dammeweg (N57) in Vierspolders. Vervolgens reed er een personenauto met hoge snelheid achterop de bestelbus, die vervolgens tegen de achterkant van de politieauto knalde. Behalve de brandweer en twee ambulances werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Omdat het een merkwaardig verkeersongeval was, moesten alle betrokkenen, inclusief de politieagenten, een alcoholtest ondergaan. Niemand van de betrokkenen bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Op 28 februari reden een politieauto en een personenauto met hoge snelheid tegen elkaar aan op de Rondweg in Houten. Er vielen geen gewonden. De schade aan de voertuigen was echter behoorlijk want het was een frontale botsing.

Op 26 februari raakten drie personen gewond door een aanrijding met een politieauto in Hoofddorp. De politieagenten wilden de auto voor een controle laten stoppen op de Hoofdweg-Westzijde. De auto belandde door de botsing in een greppel en raakte zwaarbeschadigd. De brandweer moest daarop uitrukken om één van de inzittenden uit het voertuig te bevrijden. De bestuurder en een van de passagiers zijn na het ongeval naar het ziekenhuis gebracht.

Op 9 februari kwam een politieauto in botsing met drie geparkeerde auto’s en een lantaarnpaal op de kruising van de Paul Krugerstraat en de Irislaan in Vlissingen. De bestuurder van de politieauto achtervolgde een personenauto die diverse verkeersovertredingen had gemaakt. Maar op de Paul Krugerkade verloor de politieagent de controle over de surveillanceauto en kwam in botsing met de geparkeerde auto’s en een lantaarnpaal. De politieagente die als bijrijdster in de auto zat, werd met een ziekenwagen naar een ziekenhuis overgebracht. Na onderzoek in het ziekenhuis mocht ze na een paar uur mocht naar huis.

Bron: Crime scene.Pro


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu