Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Marokkaanse gemeenschap moeten meer verantwoordelijkheid nemen zegt politiek

Datum: dinsdag 1 april 2014

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 1 april 2014 -

Volgens de politiek en de samenleving in Nederland moet de Marokkaanse gemeenschap meer verantwoordelijkheid nemen en een duidelijk standpunt tegenover criminele jongeren van Marokkaanse afkomst. Maar is de Marokkaanse gemeenschap evenveel verantwoordelijk voor criminelen van Marokkaanse afkomst dan de Nederlandse gemeenschap voor bijvoorbeeld York M. of Willem Holleeder?

Holleeder is een veroordeelde ontvoerder en afperser die voor beide zaken totaal tot 20 jaar gevangenisstraf is veroordeeld. Holleeder is bovendien verdacht als opdrachtgever van meerdere liquidaties. Maar voor die verdenking is nooit voldoende bewijs gevonden. Nederlanders hadden tijdens zijn detentie, na een veroordeling van 9 jaar gevangenisstraf voor afpersing en mishandeling, op sociale media zoals Hyves speciale community’s opgericht zoals de 'Free Willem Holleeder Hyves' waar fans berichten voor hem achterlaten. Fans? Sinds wanneer hebben veroordeelde ontvoerders en afpersers fans?

Er werden zelfs T-shirts gedrukt met 'Free Willem' als tekst. Perry ten Hoor liet T-shirts drukken met Holleeders beeltenis en de tekst THE END-stra tapes. Het was aanvankelijk een relatiegeschenk toen het proces ten einde liep. Hoe zouden Nederlanders reageren wanneer een Marokkaan T-shirts laat drukken met 'Free Mohammed Bouyeri' als tekst? Wanneer Willem Holleeder met zijn scooter door Amsterdam-Zuid reed stonden de jongeren te juichen voor hem. Holleeder was na zijn ontslag uit detentie in 1993 uitgegroeid tot een cultfiguur in Amsterdam-Zuid. Holleeder stond in horecagelegenheden naast chique bankiers. Holleeder had contacten met vastgoedondernemers als Klaas Hummel, Dirk-Jan Paarlberg en Willem Endstra.

Waar Marokkaanse topcriminelen 'tuig en drugshandelaren worden genoemd die moeten opsodemieteren naar hun eigen land', kreeg Willem Holleeder van september 2012 tot 7 maart 2013 een wekelijkse column voor de Nieuwe Revu. Holleeder gaf na zijn optreden in College Tour aan benaderd te zijn door meerdere media met verschillende verzoeken. Voormalig woordvoerder van de politie Amsterdam/Amstelland, Klaas Wilting, begrijpt niet hoe Willem Holleeder educatief voor het publiek van College Tour kan zijn geweest. 'Er waren onderzoeken gaande naar liquidaties, maar tot nu toe kunnen ze het nog niet bewijzen naar zijn richting. Ik wil niet zeggen dat hij het gedaan heeft, maar de onderzoeken liepen destijds nog steeds. Hij heeft niet alleen Alfred Heineken ontvoerd, maar daarna is het ook een afperser geweest'. BN'ers gaan massaaL met Willem Holleeder op de foto. Rapper Lange Frans maakt een singel met de ex-crimineel 'Willem is terug'.

Maar zolang sommige Nederlanders nog blijven geloven dat Piet Pieterszoon Heyn of Piet Hein 'en zijn zilvervloot' een zeevaarder of ontdekkingsreiziger was, en Michiel Adriaenszoon de Ruyter één van de bekendste zeehelden in de Nederlandse geschiedenis, zal er altijd naar anderen worden gewezen en nooit naar onszelf. Piet Pieterszoon Heyn en Michiel Adriaenszoon de Ruyter waren ordinaire piraten die zich bezighielden met het veroveren en heroveren van koloniën. Helaas hebben de geschiedenisboeken op school het jarenlang anders doen geloven. 'Aenschouw den Heldt, der Staeten rechterhandt, Den redder van 't vervallen vaderlandt, Die in een jaer twee groote koningkryken, Tot driemael toe de trotse vlag deedt strijken; Het roer der vloot, den arm daer Godt door streê, Door hem herleef de vrijheit en de vreê.' Natuurlijk.

De Marokkaanse gemeenschap is evenveel verantwoordelijk voor criminelen als de Nederlandse gemeenschap dat ook is. Het is geen probleem van één gemeenschap die een Marokkaanse afkomst heeft, maar een probleem van onze gehele samenleving. Waarom moet er bijvoorbeeld tegen een Marokkaans redactielid van Crimescene.PRO worden geroepen dat ze moet 'opsodemieteren naar haar eigen land'. Ze reageerde op de idioot door te zeggen dat ze niet wist dat Bos en Lommer ook een land was. Geboren in Nederland maar 'opsodemieteren naar Marokko' waar ze gezien wordt als buitenlander. CDA-raadslid Ibrahim Wijbenga zei gisteren nog tijdens een interview dat we pas op de plaats moeten maken. 'Dat geldt ook voor deze jongeren die aan het demonstreren zijn in Eindhoven en Deurne, maar dat geldt ook voor een heleboel andere mensen die dingen aanhangen aan deze kwestie die niet ter zake doende zijn'.

Bron: Crime scene.Pro


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu