Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Fabrikant Hyundai Nederland neemt distributie zelf ter hand

Datum: donderdag 27 maart 2014

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 27 maart 2014 -

Hyundai Motor Company heeft per 1 april 2014 het importeurscontract van privé importeur Greenib Car, Hyundai importeur voor Nederland, opgezegd. Hiermee eindigt de 33 jarige samenwerking formeel per 31 maart 2016.

Hyundai Motor Company heeft tussen 2007 en 2014 de vijf grootste landen in Europa aan haar eigen organisatie toegevoegd en heeft besloten om de strategie van voorwaartse integratie verder uit te breiden. Dit betekent dat zij ook het zesde land voor Hyundai in Europa aan haar eigen portefeuille wil toevoegen. Als gevolg hiervan heeft Hyundai Motor Company te kennen gegeven dat zij het Nederlandse importschap van Hyundai zelf ter hand zal nemen.

Greenib Car heeft de afgelopen 15 jaar, als onderdeel van AutoBinck Holding, geïnvesteerd in Hyundai in de Nederlandse markt. Wat begon met de Hyundai Pony is uitgebouwd tot een niet meer weg te denken volumemerk met een stevige plek in de top 10 en een rijdend wagenpark van meer dan 230.000 auto’s.

Samen met Hyundai heeft Greenib Car de afgelopen jaren gebouwd aan een fantastisch merk en een groot, loyaal klantenbestand. En dat alles is gerealiseerd door een professionele en enthousiaste dealerorganisatie. Een organisatie die heeft geïnvesteerd in moderne bedrijven, opleidingen en klanttevredenheid. Maar vooral een organisatie die heeft bewezen met de juiste instelling de doelstellingen te kunnen realiseren en klanten aan zich te binden.

Greenib Car is door Hyundai Motor Company meermaals met diverse Awards beloond en aangewezen als voorbeeld voor Hyundai vertegenwoordigers in Europa en zelfs wereldwijd.

Autobinck Holding betreurt natuurlijk zeer dat er een einde komt aan het privé-importschap in Nederland. Greenib Car heeft altijd met trots het Hyundai logo gevoerd en zich ingespannen om de kansen die Hyundai heeft geboden met volledige inzet maximaal te benutten. In de gesprekken die recent met Hyundai zijn gevoerd is er duidelijke erkenning voor deze inspanningen.

Autobinck Holding en Greenib Car hebben met de fabrikant afgesproken om de overgang efficiënt uit te voeren met respect voor klanten, medewerkers en dealerorganisatie.

Opgericht in 1967

Hyundai Motor Company (opgericht in 1967) is een van de succesvolste automerken van dit moment. Anno 2014 is Hyundai de op drie na grootste autoproducent ter wereld. Het dynamische bedrijf - dat hard en vol zelfvertrouwen werkt aan een succesvolle toekomst - ontwerpt, ontwikkelt en produceert auto’s van topkwaliteit die tegemoetkomen aan de wensen van Europese klanten. Negentig procent van de Hyundai’s die in Nederland worden verkocht, zijn dan ook in Europa ontworpen en ontwikkeld en worden in moderne Europese autofabrieken geproduceerd.

Hyundai wil niet zozeer het grootste automerk ter wereld worden, als wel het meest geliefde. Om dit te bereiken biedt Hyundai een uitgebreid garantiesysteem, 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking voor volop zekerheid en staat klantvriendelijkheid bij Hyundai hoog in het vaandel. Ook streeft Hyundai een leidende positie na op het gebied van milieuvriendelijke technologieën en CO2-reductie.

Hyundai is Partner van de UEFA en FIFA. In 2014 staat de sponsoring in het teken van het WK voetbal in Brazilië. Het Hyundai Shell World Rally Team is dit jaar met de supersnelle Hyundai i20 WRC actief in het spectaculaire World Rally Championship (WRC).

Hyundai wordt in 193 landen via meer dan 6.000 dealers verkocht. In totaal zijn 85.000 mensen bij Hyundai Motor Company werkzaam. In Nederland behoort Hyundai bij de succesvolste en bestverkopende autoproducenten.

Hyundai-importeur Greenib Car deelt het succes met ongeveer honderd Hyundai-dealerbedrijven in Nederland. Kijk voor meer informatie op: www.hyundai.nl en www.hyundaipers.nl.

Greenib Car heeft als eerste auto-importeur in Nederland de beschikking over managementsystemen die voldoen aan de norm ‘MVO-prestatieladder’. Het certificaat is door TÜV Nederland uitgereikt op het voor handel en distributie hoogst haalbare niveau-3. Greenib Car is ook ISO-gecertificeerd.


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu