Categorieën


Docent geschorst vanwege helpen gepeste kinderen

Delen:
  • A
  • A

ANN - Een onderwijzer van OBS West in Capelle aan den IJssel, is anderhalve week op non-actief gesteld, omdat hij het opnam voor vier gepeste kinderen. Hij moet een excuusbrief schrijven aan een van de pestkoppen om maandag weer voor de klas te mogen staan.

Vier kinderen, in de leeftijd van 8 en 9 jaar, waren het schoolgebouw ingevlucht, nadat zij lastig waren gevallen door twaalf kinderen die tussen de 10 en 14 jaar oud waren. De docent spoedde zich naar buiten om tegen de pestkoppen op te treden. Hierbij greep hij een van hen stevig bij de arm.

Mes in de rug

Volgens Jan Noordam, directeur van OBS West, was een schorsing noodzakelijk vanwege het onderzoek van de politie en het OM. Noordam vindt het bewonderenswaardig dat de docent voor de gepeste kinderen is opgekomen. In een brief aan de ouders keurt hij het gedrag, waaronder ook het beetpakken, echter af. De Algemene Onderwijsbond is woedend. Woordvoerder Liesbeth Verhegger vindt dat docenten er voor honderd procent vanuit moeten kunnen gaan dat de schoolleiding en het bestuur in dit soort gevallen volledig achter hen staat.

Het voorval deed zich woensdagmiddag 5 maart voor. Voor de politie en het OM is de zaak afgedaan, omdat de docent inmiddels een excuusbrief aan de pestkop heeft geschreven.

Nicole van Rooij - ANN
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland

kees kool
Met grote verbijstering lees ik dit artikel. Hulde aan de onderwijzer die voor zijn leerlingen opkomt. Een rode kaart voor directeur Jan Noordam die blijkbaar niet op durft te komen voor zijn personeel. Ik heb een vergelijkbaar iets meegemaakt en mijn directeur kwam wel op voor de leerkracht die zijn kinderen beschermde

R.P. de Jong
Er staat helaas weinig concreets bij. Ik zou wel willen weten: wát heeft de de leerkracht woordelijk tegen de pestkoppen gezegd? wat hebben die kinderen tegen hém gezegd? en was dat al vóór of ná het stevig beetpakken? wat is 'stevig' beetpakken hier precies geweest? blauwe plekken of niet? Verder: Was het een welgemeend excuus van de leerkracht? Wat keurt de leerkracht dan precies in zijn eigen reactie af? Of was het een verplicht en niet gemeend excuus? Wat doet dit dan met die leerkracht op langere termijn? Hoe bekijken de kinderen hem nú? Hoe beïnvloedt dit enerzijds het gedrag de slachtoffers, maar ook anderzijds het gedrag van de daders? Zien ze een 'lafaard' of een 'held'? Durven gepeste kinderen nog hulp (bij hem) te zoeken? Hoe is de verhouding tussen de directeur en de leerkracht nú? Wie is de 'echte' directeur? Is dat de directeur zoals die in de brief naar voren komt of de directeur die met de mond steun aan de leerkracht belijdt? (On)toelaatbaar lichameljk contact met kinderen vormt helaas een volkomen grijs gebied, waarbinnen zelfs juristen geen duidelijke scheidslijn kunnen trekken. Vreselijk dat een leerkracht die voor kinderen op de bres wil springen, zo vernederd wordt, dat zijn beroepsmatige ego zo geknakt wordt