Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Naar Mali om de grondstoffen

Datum: zondag 20 oktober 2013

Bron: Actueel Nieuws

Buitenland , 20 oktober 2013 -

ANN - Het kabinet wil een forse Nederlandse militaire bijdrage leveren aan de potentieel gevaarlijke VN-vredesmissie in Mali. Zo meldt Nu.nl die dat weer haalt uit de de Volkskrant op basis van ingewijden. Nederland zou commando’s, inlichtingenofficieren en Apache-gevechtshelikopter moeten gaan leveren voor de missie in het Afrikaanse land.

Maar natuurlijk wordt er met geen woord gerept over de reden waarom we naar Mali moeten. Het excuus van Al Qaïda kan nauwelijks meer met goed fatsoen worden gebruikt. Iedereen weet zo langzamerhand wel dat Al Qaïda niet achter 911 zat, maar dat dat een inside job was. Ook weet iedereen dat Al Qaïda dan wel eerst de vijand was na 911 en de reden om Irak binnen te vallen, maar dat ze nu namens het Westen vechten in Syrië; net als daarvoor in Libië.

Daarom noemen de kranten het tegenwoordig maar Jihadisten [Quote] De Fransen strijden al sinds januari tegen jihadisten.

De troepenmacht wordt overigens gestuurd door de VN. En men noemt het een vredesmissie, maar dat is George Orwell nieuwspraak voor ‘oorlogsmissie’. Hiermee toont de VN aan zuiver en alleen een New World Order club te zijn die pakt wat ze pakken wil. En Nederland is het braafste imperialistische jongetje van de New World Order klas. Want wat is nu de werkelijke reden dat we naar Mali moeten?

Mali’s grondstoffen

Goud:

Mali is Afrika’s derde grootste goudproducent met grootschalige exploratie. Mali is beroemd om zijn goud sinds de tijd van het groot Malinese keizerrijk en de pelgrimstocht naar Mekka van de keizer Kankou Moussa in 1324. Met zijn karavaan vervoerde hij meer dan 8 ton goud! Mali was dan ook van oudsher een mijnbouw-land voor meer dan een half millennium.

Mali heeft momenteel zeven operationele goudmijnen waaronder: Kalana en Morila in Zuid-Mali, Yatela, Sadiola en Loulo in West-Mali, en mijnen die onlangs openden: Syama en Tabakoto. Geavanceerde goud exploratie projecten zijn: Kofi, Kodieran, Gounkoto, Komana, Banankoro, Kobada en Nampala.

Uranium:

Bemoedigende signalen wijzen erop dat de urianium delving snel in volle werking kan treden. Verkenning wordt momenteel uitgevoerd door verschillende bedrijven. Er zijn duidelijke aanwijzingen voor de deposito’s van uranium in Mali. Uranium potentieel ligt in het Falea gebied dat 150 km ² van de Guinee bekken Falea-Noord en het Neoproterozoic sedimentair bekken gekenmerkt door aanzienlijke radiometrische anomalieën. Uranium potentieel in Falea wordt geschat op 5000 ton. Het Kidal Project in het noordoosten van Mali met een oppervlakte van 19.930 km2, beslaat een groot kristallijne geologische provincie bekend als L’Adrar Des Iforas. Uranium potentieel in het Samit depot in de Gao regio wordt alleen al geschat op 200 ton.

Diamanten:

Mali heeft groot potentieel aan diamant-exploratie. In de bestuurlijke regio Kayes (Mijnbouw regio 1) zijn 30 kimberlitic buizen ontdekt, waarvan er acht sporen vertonen van diamanten. Sommige van deze acht zijn gelegen in de bestuurlijke regio Sikasso (zuidelijk Mali).

Edelstenen:

Edelstenen bestaan uit de volgende elementen en zijn te vinden in:

De omgeving van Nioro en Bafoulabe: Granaten en zeldzame magnetische mineralen De omgeving van Bougouni en Faleme Basin: pegmatite mineralen Le Gourma: granaat en corindons L’Adrar des Ilforas: pegmatiet en metamorfoseren mineralen Hombori Douentza Zone: kwarts en carbonaten

IJzererts, bauxiet en mangaan:

Mali heeft volgens schattingen meer dan 2 miljoen ton potentiële ijzererts reserves in de gebieden Djidian-Kenieba, Diamou en Bale. Bauxiet reserves worden geschat op 1,2 miljoen ton in Kita, Kenieba en Bafing-Makana. Sporen van mangaan zijn gevonden in Bafing - Makana, Tondibi en Tassiga.

Andere minerale grondstoffen in Mali

Kalksteenachtige rotsafzettingen: 10 miljoen ton (Gangotery), 30 miljoen ton (Astro) en Bah El Heri (Nord de Goundam) 2,2 miljoen ton

Koper: in Bafing Makan (Western Region) en Ouatagouna (Northern Region)

Marmer: Selinkegny (Bafoulabe) 10.6 MT geschatte reserves en sporen op Madibaya

Gips: Taoudenit (35 MT est), Indice Kereit (Nord de Tessalit) 0,37 MT est

Kaolien: Potentiële geschatte reserves (1MT) gelegen in Gao (Northern Region)

Fosfaat: Reserve gelegen aan Tamaguilelt, productie van 18.000 t / per jaar en een geschatte potentieel van 12 miljoen ton. Er zijn vier andere potentiële afzettingen in het Noorden van 10 miljoen ton.

Lood en zink: Tessalit in de Northern Region (1.7 MT van de geschatte reserves) en sporen in Bafing Makana (Western Region) en Fafa (Noord Mali)

Lithium: Indicaties in Kayes (Western Region) en geschatte potentieel van 4 miljoen ton in Bougouni (Regio Zuid)

Bitumen leisteen: Potentiële geschat op 870 miljoen ton, aanwijzingen gevonden in Agamor en Almoustrat in de Noordelijke regio.

Bruinkool: Potentiële geschat op 1,3 miljoen ton, aanwijzingen gevonden in Bourem (Northern Region)

Rotszout: Geschat potentieel van 53 miljoen ton in Taoudenni (Northern Region)

Diatomiet: Geschat potentieel van 65 miljoen ton in Douna Behri (Northern Region)

Olie

Het oliepotentieel van Mali is gedocumenteerd sinds de jaren ’70. Seismische onderzoek en boringen onthulden dat er olie zit. Met de stijgende prijs van de wereldwijde olie-en gasbronnen wordt de interesse in olie-exploratie vanuit Mali vergroot. Mali kan ook een strategische transportroute voor Sub-Sahara olie en gas export bieden. De mogelijkheid voor het ontsluiten van het bekken van Taoudeni naar Europese markt via Algerije wordt zo mogelijk.

Het werk aan vijf sedimentaire bekkens in het Noorden van het land is in middels begonnen. Het gaat om de gebieden Taoudeni, Tamesna, Ilumenden, Ditch Nara en Gao.

Conclusie

Wat ook wordt gemeld in de Main Stream Media; het echte doel van deze nieuwe oorlog is geen andere dan het leegplunderen van een land van zijn grondstoffen. Nu meerdere landen (bijvoorbeeld Turkije) bezig lijken te zijn met de ontwikkeling van kernwapens, is een land met uranium erg belangrijk voor de NWO om in bezit te houden. Wederom is hier sprake van zuiver imperialisme en diefstal!

Bron: Martin Vrijland


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu