Categorieën


Kever uit 1951 teruggevonden in Hamburg

Delen:
  • A
  • A

De oude Volkswagen Kever die twee weken geleden werd gestolen uit de afgesloten parkeergarage van het complex Quatre Mains in het centrum van Enschede is gevonden. De auto is in Hamburg. De politie heeft de auto in beslag genomen.

"Mijn dag kan niet meer stuk. Zojuist een telefoontje gehad van de politie in Hamburg. De auto is daar aangetroffen." Zo reageert Ramon de Klein op zijn Facebook-account. "Iemand in de omgeving zag dat twee personen zich vreemd gedroegen bij de auto en die heeft de politie gebeld. De daders waren gevlogen, maar de auto lijkt in redelijke staat te zijn. De sloten schijnen kapot te zijn, maar verder lijkt de auto in orde."

Het gaat om een auto uit 1951. De geschatte waarde van de auto is tussen de 15.000 en 20.000 euro. Het is een bijzondere auto, want het is een origineel Nederlandse Kever en één van de oudste Kevers die altijd al in Nederland heeft rondgereden. Het is een zogenaamde brilkever, omdat de wagen een spijltje heeft tussen de beide ramen achter.

Bron: RTV Oost

ENSCHEDE (ANN) - Vorige week dinsdag 8 oktober of woensdag 9 oktober is mijn zwarte brilkever (1951) met vouwdak gestolen. Ik was een lang weekend op vakantie en ik kwam er dinsdag 15 oktober pas achter dat de auto er niet meer staat. Er is vanzelfsprekend aangifte gedaan en de auto staat internationaal geregistreerd.

Hier de gegevens van mijn VW Kever:

  • Kenteken NT-81-76
  • Chassis nummer 1-0239737 (onder de achterbank)
  • Motor nummer 1-0496108 (in de dynamosteun gestanst)
  • Body nummer 1-0279737 (achter het reservewiel)

De auto was in een goede staat en voorzien van heel veel originele onderdelen. Er zaten de juiste pinkers op (met groef), beschuitbus luchtfilter, aluminium strips, originele koplampen, ... Aan de achterzijde is de motorkap niet meer strak. De lak zit daar wat los, vanwege matig plamuurwerk. Van binnen zijn er wel wat herkenbare zaken. De bank is glad en daar zou relief in moeten zitten. Ook missen de asbakken achterin. Hemeltje rechts hangt wat los. Ook is er een breuk zichtbaar bij de snelheidsmeter (zie foto 3).

De auto had al twee maanden stilgestaan, dus het was geen kwestie van starten en wegrijden. Normaal gesproken ben ik zeker 5 minuten bezig om de auto dan weer aan de praat te krijgen. Mocht je deze auto op internet tegen komen, dan graag een bericht naar mail@ramondeklein.nl of +31-6-29067838.

Ik heb informatie gehad dat de auto vorige week woensdagochtend (9 oktober) rijdend in Bad Bentheim is opgemerkt. Graag zou ik dan ook de zoektocht naar Duitsland uitbreiden. Ik zou het dan ook waarderen als je dit bericht wilt delen met je Duitse Facebookvrienden of op Duitse fora.

Ik heb een beloning van €1500 uitgeloofd voor degene met de gouden tip. Deze auto is mij heel veel waard. Niet alleen omdat het zo'n mooie wagen is, maar ik heb er superveel herinneringen aan...

Meer foto's kun je hier vinden: http://photo.ramondeklein.nl/public-kever.

Filmbronmurray7010

Actueel Nieuws Nederland

 

Actueel Nieuws Nederland

 

Kever uit 1951 teruggevonden in HamburgReageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland