Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Ernstig zieke Andrea wordt vergoed

Datum: dinsdag 13 augustus 2013

Bron: Actueel Nieuws

13 augustus 2013 -

ARNHEM - Andrea Trichopoulos uit Arnhem wordt op korte termijn in België geholpen aan haar hevige hoofdpijnaanvallen. Zorgverzekeraar Menzis gaat de experimentele behandeling toch vergoeden. Dit meldt een woordvoerder maandag aan Omroep Gelderland.

De 25-jarige Andrea lijdt aan hevige hoofdpijnaanvallen, zogenoemde clusterhoofdpijn. Dagelijks heeft ze daar last van. Een arts in het Belgische Sint-Niklaas wil een neurostimulator plaatsen in haar ruggenmerg, om de pijn te bestrijden. Deze operatie kost 30.000 euro. Menzis beseft dat de vrouw snel moet worden geholpen.

Inzameling via social media

Het verhaal kwam afgelopen weekeinde via Facebook naar buiten. De zus van Andrea heeft via social media een inzamelingsactie op touw gezet. Op Facebook is ook een filmpje te zien waarin ze één van haar hevige aanvallen krijgt.

In eerste instantie weigerde Menzis de vergoeding, omdat de behandeling niet wetenschappelijk bewezen is. Klik hier voor de volledige reactie van de zorgverzekeraar.

Hoe zit dat nu precies met clusterhoofdpijn?

Andrea is zeker niet de enige die leidt onder extreme hoofdpijn. Clusterhoofdpijn staat ook wel bekend als suicide-headache, omdat patienten soms zo wanhopig zijn dat ze zelfmoord willen plegen. Neuroloog Cees Jansen kan zich daarom goed voorstellen dat als normale medicijnen niet helpen, je je toevlucht zoekt tot alternatieven:

Bron: Omroep Gelderland

12 augustus 2013 | 14:12 - brief zorgverzekeraar Menzis

De behandeling die Andrea in België wil ondergaan, valt niet onder de onder de basisverzekering vallen. Menzis begrijpt de uitzonderlijke situatie waarin Andrea verkeert en dat zij wanhopig is: elke dag vertraging is er een te veel. We hebben de situatie van Andrea daarom opnieuw beoordeeld en ook toestemming gekregen van Andrea om een medisch adviseur contact op te laten nemen met de behandelend arts. De experimentele behandeling die Andrea in Belgie moet ondergaan is ook in Nederland beschikbaar. Onder leiding van een academisch centrum loopt er op

dit moment een onderzoek waarbij dezelfde behandeling wordt gebruikt. Het liefst zouden we zien dat Nederlandse patiënten in aanmerking komen voor het onderzoek in Nederland. Dit onderzoek is er namelijk op gericht om medische bewijsvoering te vinden over het resultaat van deze methode. Dit medisch wetenschappelijke bewijs (evidence based) kan namelijk voor de toekomst discussies voorkomen en ook zorgen dat de behandeling door de overheid in de basisverzekering opgenomen wordt.

Omdat de behandeling in België voor Andrea op korte termijn al gepland staat, maken we voor haar een uitzondering. Menzis gaat de behandeling uit coulance vergoeden. De reden daarvoor is dat het opstarten van een vergelijkbaar traject in Nederland automatisch tot vertraging zou leiden in de behandeling van Andrea. Volgende vergelijkbare patiënten willen we graag doorverwezen zien naar academische centra.

Bron: zorgverzekeraar Menzis

12-08-2013 Dit is de oorzaak van zorgverzekeraar Menzis

ARNHEM - Zorgverzekeraar Menzis buigt zich voor de tweede keer over de vraag of een experimentele behandeling voor de Arnhemse Andrea Trichopoulos vergoed kan worden. Dit meldt bestuursvoorzitter Roger van Boxtel maandag op Twitter. De 25-jarige Andrea lijdt aan hevige hoofdpijnaanvallen, zogenoemde clusterhoofdpijn. Dagelijks heeft ze daar last van. Naar eigen zeggen kan ze niet in Nederland geholpen worden. Het verhaal kwam via Facebook afgelopen weekeinde naar buiten. De zus van Andrea heeft via social media een inzamelingsactie op touw gezet. Op Facebook is ook een filmpje te zien waarin ze een van haar hevige aanvallen krijgt.

In het Belgische Sint-Niklaas kan Andrea geholpen worden door een Belgische arts. Die wil een een neurostimulator plaatsen in haar ruggenmerg om de pijn te bestrijden. De operatie kost 30.000 euro. In eerste instantie weigerde Menzis dit te vergoeden, omdat de behandeling niet wetenschappelijk bewezen is.

Reactie Menzis

Een woordvoerder van Menzis laat Omroep Gelderland weten Andrea graag te helpen. De aanvraag is binnengekomen, maar het medisch dossier moet nog bestudeerd worden. Dat is nog niet in handen van de zorgverzekeraar. 'We gaan zoeken naar een passende oplossing', aldus de woordvoerder.

Bron: RTV Oost
Filmbron: RTV Oost


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu