Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Uitspraak zaak Constanza Breukhoven

Datum: maandag 22 juli 2013

Bron: Actueel Nieuws

22 juli 2013 -
DEN HAAG - Costanza Breukhoven, dochter van Free Record Shop-oprichter Hans Breukhoven, hoort maandag hoe de rechtbank in Den Haag denkt over de vordering die justitie op haar heeft. De 37-jarige Constanza werd veroordeeld voor diefstal van horloges uit de Wassenaarse villa van haar adoptievader Hans.

Ook nam ze tienduizenden euro's uit diens kluis weg en roofde ze voor 2,5 miljoen aan aandelen aan toonder.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft daar een ontnemingszaak aan verbonden waarin 144.000 euro van haar wordt geëist. De ex-vriend van Constanza, Mohamed K., moet 118.00 euro betalen, omdat hij gestolen de spullen zou hebben geheeld. Van K.'s broer Brahim eist het OM 15.000 euro. Hij heeft gestolen geld witgewassen.

Constanza Breukhoven kreeg in hoger beroep een celstraf van 120 dagen, waarvan een deel voorwaardelijk, en een werkstraf, maar vecht haar veroordeling aan bij de Hoge Raad. Zij heeft altijd beweerd onschuldig te zijn. De buit is zoek gebleven.

09-07-2011 | 14:22

DEN HAAG - De dochter van Hans en Connie Breukhoven, Constanza, gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Haag in de kluiskraakzaak. Dat meldde zij vrijdagavond in het SBS-programma Shownieuws. De rechter bepaalde vrijdag dat zij schuldig is aan het kraken van de kluis van haar vader. Ze hoeft niet meer terug de cel in. De rechtbank legde 120 dagen cel op, waarvan 82 voorwaardelijk. De resterende 38 dagen heeft ze al in voorarrest gezeten.

Taakstraf

Constanza moet nog wel een werkstraf uitvoeren van 240 uur. Ook moet zij een bedrag van 61 duizend euro aan haar vader betalen. Volgens Constanza is zij onschuldig.

08-08-2012 | 07:18

DEN HAAG - Constanza Breukhoven, de adoptiedochter van Hans en Connie Breukhoven, hoort vanochtend of ze definitief vrij is of dat ze opnieuw naar de gevangenis moet. Ze wordt verdacht van diefstal uit het huis van haar vader in Wassenaar.

Samen met haar vriend Mohammed K. zou Constanza 25 dure horloges hebben gestolen met een totale waarde van bijna 240 duizend euro. Ook zou ze geld, aandelen en obligaties ter waarde van 2,5 miljoen euro hebben meegenomen uit de woning van de Free Record Shop-eigenaar.

Hoger Beroep

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep 15 maanden cel geëist, waarvan 5 voorwaardelijk. Die eis is gelijk aan de straf die de rechtbank eerder oplegde. Hiertegen tekende Constanza zelf hoger beroep aan.

04-09-2012 | 14:48

DEN HAAG - Justitie heeft 1 jaar celstraf geëist tegen de ex-vriend van Constanza Breukhoven, de adoptiedochter van Hans en Connie Breukhoven. Ook eist justitie een schade vergoeding van 300.000 euro van de man. Samen zouden ze hebben ingebroken in de Wassenaarse villa van Hans Breukhoven, in december 2010. Constanza zou haar ex-vriend hebben geholpen door het alarm uit te schakelen. Hij stal de kluis met zo'n 25 horloges ter waarde van 240.000 euro. Verder was de buit bijna 68.000 euro aan contant geld en 2,5 miljoen euro aan aandelen. Constanza werd in hoger beroep tot 120 dagen cel veroordeeld voor de inbraak.
06-02-2013 | 11:44
DEN HAAG - De ex van Constanza Breukhoven hoeft niet meer naar de gevangenis. Het gerechtshof in Den Haag heeft Mohamed K. wel veroordeeld voor heling van spullen die Constanza twee jaar geleden met kerst van haar vader Hans had gestolen uit de kluis in de villa van Hans Breukhoven in Wassenaar. Maar van de diefstal zelf is K. vrijgesproken.

Mohamed K. heeft 274 dagen cel gekregen, waarvan 100 dagen voorwaardelijk. De 174 dagen die nog overblijven, heeft hij al in voorarrest uitgezeten. Hij moet nog wel een werkstraf van 180 uur uitvoeren. Constanza verschafte K. rond kerst 2010 toegang tot de Wassenaarse villa van Hans Breukhoven. Uit de kluis werden dure horloges ter waarde van 236.000 euro, 68.000 euro aan contant geld en voor 2,5 miljoen aan aandelen aan toonder geroofd.

08-07-2013 | 22:56

DEN HAAG - Constanza Breukhoven, de dochter van Free Record Shop-oprichter Hans Breukhoven, moet als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, ruim 144.000 euro aan de Staat betalen. Het OM eiste dat maandag in deze zogenoemde pluk-ze-zaak.

Constanza Breukhoven werd eerder al strafrechtelijk veroordeeld voor diefstal. Tijdens kerst 2010 stal ze 25 horloges met een totale waarde van 236.000 euro uit de Wassenaarse villa van haar adoptievader, terwijl hij op vakantie was. Ook roofde ze voor 2,5 miljoen euro aan aandelen aan toonder en nam ze zo’n 68.000 euro contant geld mee uit de kluis van Hans Breukhoven.

De ex-vriend van Constanza, Mohamed K. (37), moet 118.000 teruggeven voor heling van de gestolen spullen. Daarnaast wordt hij samen met zijn broer, Brahim K., verantwoordelijk gehouden voor de diefstal van een Mercedes 3-serie. Van Brahim eist het OM nog ruim 15.000.

Taakstraf

De 37-jarige Constanza kreeg in augustus vorig jaar in hoger beroep 120 dagen celstraf voor de roof, waarvan 82 voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur. Ze is naar de Hoge Raad gestapt om het vonnis aan te vechten.

Mohamed werd in hoger beroep veroordeeld voor heling van de spullen die Constanza van haar vader had gestolen en voor witwassen van de opbrengst. Van de diefstal zelf werd hij vrijgesproken. Hij hoefde niet meer de cel in, omdat hij zijn straf al in voorarrest had uitgezeten. Brahim kreeg straf voor witwassen van geld en heling van de goederen.

304.000 euro

Het OM wil dat Constanza, haar ex Mohamed en zijn broer in totaal 304.000 euro betalen. Een deel daarvan werd al tijdens het strafproces gevorderd. Constanza heeft altijd gezegd onschuldig te zijn. Het geld is nooit teruggevonden. Waar de buit gebleven is, hebben de drie nooit opgebiecht, aldus een woordvoerster van het OM. Hans Breukhoven kan het geld later via een civiele procedure van de Staat terugvragen.

Bron: Omroep West


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu