Categorieën


Vragen en antwoorden in zaak Ruben en Julian

Delen:
  • A
  • A

UTRECHT (ANN) - De politie heeft vandaag een lijst met 18 veelgestelde vragen en antwoorden vrijgegeven in de vermissingzaak van Ruben en Julian, de twee vermiste broertjes uit Zeist. Op de site politie.nl is er zelfs een speciale pagina voor ingericht.

Kort samengevat blijkt uit de lijst met vragen en antwoorden dat de politie met verschillende scenario's rekening houdt, waarin de twee kinderen wel of niet in leven zijn. Ook wordt er nu rekening mee gehouden dat de vader een handlanger heeft die de kinderen ergens schuil houdt. Daarom worden ook de tips van mensen die denken Ruben en Julian na 6 mei nog gezien te hebben goed nagetrokken en geanalyseerd.

De politie gaat ook in op de hulp die paragnosten aanbieden, al is het niet de werkwijze van de politie om paragnosten te vragen voor het onderzoek. Maar alle tips die paragnosten geven worden net zo serieus nagetrokken als de tips die het overige publiek geeft. Alles draait erom de twee jongens zo snel mogelijk te vinden.

In de lijst met vragen en antwoorden wordt ook ingegaan op de vraag of details van de scheiding van de ouders een rol speelt in het onderzoek. De politie bevestigd dit, maar zal hier pas details van naar buiten brengen als dit behulpzaam kan zijn in het onderzoek. Het onderzoeksteam is ook blij met de burgerzoekacties, zolang ze maar plaatsvinden in goed overleg met de autoriteiten.

De hele lijst met vragen en antwoorden is hier te vinden.

Zie dossier van Ruben en Julian

mediafotografie
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland

Jefrey j.
het is toch fijn dat er mensen zijn die uit hun zelf de initiatief nemen op te gaan zoeken naar Ruben en Julian. De politie zal erg blij zijn met deze groep want ze hebben al zoveel werk aan hun hoofd. Iris sterkte met alles en we hopen dat je snel je kinderen terug zult vinden.

Hobbert H.
Ja Jefrey daar heb je zeker gelijk in alle hulp is welkom. Het is alleen jammer dat de kinderen nog steeds niet gevonden zijn. Ik heb altijd vanaf het begin gedacht dat er een tweede persoon mee heeft gespeeld een vertrouwend persoon die Ruben en Julian kennen. Een persoon die de kinderen veel liefde gaf zoals een vrouw, een andere relatie. Een persoon die in Zuid Limburg moet wonen in de buurt van het water waar de kinderen met hun vader regelmatig aan het vissen waren.

Y. van de Berg 
Ik vind het echt verschrikkelijk dat ze de jongens maar niet kunnen vinden, het lijkt me onverdraagzaam dat je niet weet wat er met je kinderen gebeurd is of waar ze zijn. Sterkte voor de moeder en de familie.

Bregtje 
Mooie woorden van Iris. Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen zicht inzetten om haar jongens terug te vinden. 
Sterkte.. Bregtje

Johan 
Mooie brief van de moeder naar de politie e.d en alle burgers die al hun vrije tijd besteden om mee te zoeken naar Julian en Robert. Succes.

Actueel Nieuws Nederland
Namens Actueel Nieuws Nederland wensen wij Iris en de familie veel sterkte toe in deze komende tijd.

Douwina van Slooten
Ik wil de moeder van de twee jongens heel veel strekte en hun fammlie ook uiteraad.met de verlies van hun vader,oom,neef,man,schoonzoon.. Kinderen,kleinkinderen,neefjes.. Hele wereld en god zal jullie altijd bij staan.

g 
vreselijk. geen woorden voor. sterkte voor moeder en familie

Piet v L. 
Een heel erg triest verhaal. Heel veel sterkte voor de moeder, familie en vrienden. De vraag blijft hoe heeft het zover kunnen komen? Wat is er allemaal gebeurd dat de vader tot deze daad is gekomen?

Miriam P 
Wat er hier gebeurd, is enorm triest. Ik leef daarom ook erg met de moeder en familie mee. Maar er zitten natuurlijk wel twee kanten aan dit verhaal. Niet alleen de vader is hier schuldig aan, ook de moeder en diverse instantie's Er moet ongetwijfeld meer gespeeld hebben tussen deze mensen, want een vader besluit niet zomaar zijn kinderen van het leven te beroven. Ook voor hem moet het ondragelijk geweest zijn. Helaas zijn de kinderen hier de dupe van geworden.

marianne H.
Het is een triest doch vreemd verhaal allemaal. Waarom mochten bijvoorbeeld de kinderen mee op vakantie als de vader eigenlijk zijn kinderen niet meer mocht zien, wat ik begrepen heb uit de verhalen. Vanwege kindermishandeling ?? Ik zou persoonlijk mijn kind niet meer meegeven als ik dit wist. Het is voor deze jongentjes uiteindelijk fataal afgelopen. Steeds vaker hoor je dan toch de kinderbescherming te laks gehandeld heeft en dit leid tot familie drama's. Dit is niet de eerste keer. Wanneer worden ze nou een wakker !!!!!!

Anneke van der Made
Rust zacht

Grieknlgriek
Ja het is ''het ergste'' ze zijn dood gevonden in cothen vlak bij het amsterdam-rijnkanaal in een sloot

Jan Borgers
De droevige ontwikkelingen rond de broertjes Ruben en Julian uit Zeist hebben een grote impact op de Zeister samenleving. Uit piëteit met de nabestaanden heeft het bestuur, na overleg met dirigent Gert Buitenhuis, besloten het try-out concert van donderdag a.s. uit te stellen tot een nog nader te bepalen datum.