Categorieën


Hond vermoord 51-jarige dader ondergedoken

Delen:
  • A
  • A

NIJMEGEN (ANN) - Dinsdagnacht heeft de politie een 51-jarige man gearresteerd nadat in het waalkanaal een tas was gevonden met daarin een dode hond. De man wordt verdacht van het doden van zijn hond, dit werd door een woordvoerder van de politie bevestigd. De dode hond zat in een groene sporttas van het merk Lotto en had al enige dagen in het water gelegen.

De vondst zorgde voor boze gezichten en een heksenjacht op de dader. Op Facebook werd een naam, foto en een adres getoond van de verdachte en werd in totaal 2000 keer gedeeld op Facebook. Tientallen mensen kwamen verhaal halen en stonden opgesteld voor het huis van de verdachte.

De politie is de hele avond bezig geweest om ervoor te zorgen dat alles rustig bleef zodat de situatie niet zou escaleren. Of de man die gearresteerd is en op Facebook werd gezet de werkelijke dader is, moet  uit onderzoek nog blijken.

Update 16-5-2013 20.00 uur bron Nieuwsbank:

Nijmegen - De 51-jarige Nijmegenaar die als verdachte werd aangehouden voor de dood van een hond die afgelopen zaterdag werd aangetroffen in het Maas en Waalkanaal, heeft een volledige verklaring afgelegd. 

De verdachte heeft verklaard de hond niet met opzet te hebben willen doden. De hond is door verstikking om het leven gekomen. Ook de sectie op de hond heeft uitgewezen dat de hond al dood was voordat hij in het water terecht kwam. Het overig letsel dat werd waargenomen is te verklaren doordat de hond van grote hoogte in het water is gegooid. Nadat de hond was overleden is de verdachte in paniek geraakt en heeft zich van het dier willen ontdoen. 

De dierenpolitie is bezig met de afronding van het onderzoek. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden en heeft hiervoor een dagvaarding meegekregen. Hij is in afwachting van zijn berechting in vrijheid gesteld en overgedragen aan de hulpverlening en elders ondergebracht.

Fotobron: Dierenpolitie Gelderland-Zuid en Facebook

Filmbron: http://www.omroepgelderland.nl/

 

Actueel Nieuws Nederland

 

 

Actueel Nieuws Nederland

 

Actueel Nieuws Nederland

 

Actueel Nieuws Nederland

 
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland
 
Charles Vs Elvis
Dit vreselijke misdrijf is opgelost...........
De naam van de dader is Doby van Aalten, deze flinke kerel heeft deze hond onder valse voorwensels verkregen, de hond genaamd SNOOPY was eigendom van mijn Nichtje, zij heeft nog een zusje van Snoopy genaamd Bitch. Snoopy is herkend aan de chip, dus helaas is het werkelijkheid. Ik zit hier met twee kinderen die overstuur zijn, en vrouw die geheel de weg kwijt is, DIT ZAL DEZE FLINKE TERUG OP ZIJN BORDTJE KRIJGEN... Jongens die bij St Jan voetballen moeten weten wie hij is en waar hij woont, graag reactie. Ps. Deze hond is voor zijn dood vreselijk mishandeld, info door en van politie. DOBY v AALTEN ik ben nu opzoek naar een passende sporttas

Tekstbron: Facebook

Dc van Rijn
Please hoop dat je snel doodgaat sukkeltje met je roma hoofd

jolanda
Vuile tering gek jij gaat het zelfde mee maken wat dat beesje heeft gevoeld ga jij 10 x erger voelen.

Michelle
Wie noemt zijn hond nou Bitch???

Gerben Kalf
Wat doet het er nu toe Michelle, wie zijn hond Bitch noemt. Het gaat er om hoe je het beestje behandeld. Ik hoop in ieder geval dat dit kereltje zijn verdiende loon krijgt. En dan heb ik het niet over de liefdevolle behandeling in de Nederlandse gevangenis.

Saik0
Bitch is gewoon de engelse benaming van een dames hond slimmerik.

Brigitte Edelman
Vreselijk dit, als ik hier te lang over nadenk (sowieso de wetenschap dat dit gewoon in de hele wereld gebeurt!) word in intens verdrietig!!! Ik heb dan ook de motherf*cker van n doby (deze kl**tzak verdient geen hoofdletter), net als veel anderen op FB gedeeld!! Politie: laat m maar lopen, want hij verdient VEEL slechter nog dan wat hij Snoopy heeft gedaan!!!

A. Stolze
Nou Michelle je hebt gelijk...'Bitch is gewoon geen naam voor een hond! !!' Normale mensen kiezen voor wat anders... Doby of Olly of bruine domme gans dus mag van mij een pijnlijke dood sterven...en dan in de kliko...

Henk
Is dit geen zaak voor de politie?? stop met eigen rechter spelen stelletje stumperds.Dit maakt jullie net zo erg als de dader

mel
Wat een verklaring geeft die longleijer... kapot schoppen die maf ik word er niet verdrietig van eerder agressief hij komt zich zelf nog wel tegen hij moet die tas ingeslagen worden !!!!

jeanine peters
Ik wil dat er wat aan gedaan word zo kunnen mensen niet met honden meer omgaan hij zit wel vast maar die hond heeft daar nix meer aan ik vind dat er beter moet gekeken worden naar mensen die nesjes verkopen en er moet gekeken worden naar de figuure die ze kopen want dit mag niet meer gebeure er moet beter onderzoek worden gedaan door de politie want er zijn nog zoveel honden die pijnlijden doe iets en niet pas als het gebeurt is !!!!!

Klothut
Do(m)by moet levenslang in de gevangenis krijgen. Maar ja, wie ben ik om te oordelen. God zal hem ongetwijfeld wel straffen! En mensen met jullie agressieve reacties, a.u.b. niet zeggen dat hij bijv. met pijn moet sterven in de kliko of dat hij zoiets tien keer erger moet meemaken, want wij leven ook al weer niet in een atheistische wereld zoals Rusland vroeger, en China en Noord-Korea nu. Do(m)by moet gewoon levenslange celstraf krijgen van 80 jaar!

kije
Ik kan wel janken heb precies de zelfde hond klere kerel ik haat alles aan je ik hoop dat iemand jou net zo te grazen neemt rotkerel


@klothut Waarom zou "God" hem straffen maar niet de hond redden...? Leg eens uit...vooral aan de hond...

Keizer
Ik ben net mijn beste vriend verloren! Mijn lieve Argentijn: Bullet. Hij had een tumor op zijn hart en k mis m elke seconde! Beste doby van aalten wat jij hebt gedaan is misselijk en ik zal d'r persoonlijk voor zorgen dat je gestraft word!!! Kijk elke dag goed achterom pik en onderduiken heeft geen zin!!! Je bent van mij!!!!!

!!!!!!
hoop dat hij zo gepakt wordt en zo behandeld wordt als hoe hij die hond heeft behandeld. en dat mensen hem gaan vinden ondanks dat hij onderduikt zielig ventje ben benieuwd naar de straf van nederland die hij krijgt

T S D
@klothut: 80 jaar de gevangenis in? In welke droomwereld leef jij? We mogen blij zijn als ie überhaupt moet zitten en niet weggestuurd wordt met een taakstraf... vanwege "z'n moeilijke keugd" of zo...