Categorieën


Europa's grootste cruiseschip gedoopt

Delen:
  • A
  • A

Vanavond is het zover: de doop van het nieuwste juweel van MSC Cruises in het Italiaanse Genua. MSC Preziosa is de naam van het vierde schip in de prestigieuze Fantasia klasse. De doop gaat gepaard met een spectaculaire ceremonie waarin Sophia Loren, de beschermvrouwe van de cruiserederij, het schip van haar officiele naam voorziet. Met deze nieuwe aanwinst wordt MSC Cruises qua capaciteit de op twee na grootste cruiserederij ter wereld. In 2013 gaat MSC Cruises naar verwachting 1,45 miljoen passagiers vervoeren op haar twaalf schepen.

Op-en-top Italiaans welkom
Een gala diner bereid door een team van Italiaanse sterrenchefs, optredens van beroemdheden als zanger Gino Paoli, maestro Ennio Morricone en het Genoa Russian Ballet College. MSC Cruises haalt alles uit de kast om haar nieuwe schip de meest prestigieuze start te geven. Een ander onderdeel van de welkomstceremonie is een flash mob van niet minder dan 10.000 personen, bestaand uit passagiers van de MSC Preziosa, de MSC Splendida en de MSC Opera. Bijzondere gasten, waaronder de lokale autoriteiten, het management van de rederij en UNICEF Goodwill Ambassador Roberto Bolle, zijn aanwezig. Bolle vertegenwoordigt het Get on Board for Children-initiatief, waarmee MSC Cruises ruim 2 miljoen euro ophaalde voor kansarme kinderen in Brazilie.

Gevierd vierde schip
MSC Preziosa is het twaalfde schip dat MSC Cruises in de vaart neemt en het vierde vlaggenschip in de gevierde Fantasia klasse. Zowel het schip zelf als het spectaculaire doopevenement, zijn geinspireerd door het ultieme gevoel van pracht en grandeur. Vanavond krijgen gasten een eerste glimp van de MSC Preziosa te zien als het schip wordt ontsluierd en gedoopt. Ook wie niet bij de ceremonie aanwezig kan zijn geniet mee van het spectaculaire evenement in Genua door de lasershow die wordt geprojecteerd vanaf La Lanterna, de beroemde vuurtoren van de stad. MSC Preziosa is 333 meter lang, 38 meter breed, weegt maar liefst 140.000 ton en biedt ruimte aan 4.345 gasten. Nog voordat ze in officieel in de vaart is genomen, valt het nieuwe schip van MSC Cruises al in de prijzen. Bureau Veritas heeft de MSC Preziosa beloond met de 7 Golden Pearls Award, een van meest gerespecteerde awards op het gebied van milieubescherming.

Koesteren
MSC Cruises CEO Pierfranscesco Vago over de nieuwe aanwinst en de ceremonie: "MSC Preziosa biedt alles wat je mag verwachten van een luxe schip in haar klasse, en meer dan dat. Niet alleen is ze een prachtige verschijning, ze heeft ook van binnen veel moois te bieden. Zo kunnen haar gasten genieten van Vertigo, de langste waterglijbaan op een schip, en is ze de eerste met twee Eataly restaurants op zee. Vanavond vieren we overigens niet alleen de aankomst van MSC Preziosa, we eren ook de stad Genua, haar nieuwe thuishaven en al sinds de start van onze uitbreiding in 2003 een zeer belangrijke plek voor MSC Cruises. Onze langdurige samenwerking met de stad is er een waar we zeer trots op zijn en die we ook in de toekomst zullen koesteren."

© Nieuwsbank

Als u wilt reageren op bovenstaand artikel dan kunt u mailen naar info@actueelnieuwsnederland.nl en schrijf duidelijk erbij over welk artikel het gaat.