Categorieën


Facebook bepaalt wie jouw vrienden zijn

Delen:
  • A
  • A

ANN - Facebook blokkeert regelmatig leden, omdat jij iemand als vriend uitnodigt die volgens Facebook niet jouw vriend is. In de loop der jaren zijn er verschillende klachten binnengekomen die betrekking hebben op Facebook. Zo hebben we de Facebookmoord en de Facebookrellen in Haren.

Mensen worden lastiggevallen maar ook bedreigd via Facebook. Ook hebben het systeem en het  protocol van Facebook vele bugs. Zo hebben veel leden last van blokkades op Facebook omdat voor jou bepaald wordt wie wel en niet jouw vrienden zijn. Wij als Actueel Nieuws Nederland hebben zelf een test gedaan en al onze vrienden achter elkaar uitgenodigd. Een tijdje gaat het goed, dan komt er ineens een pop-upvenster tevoorschijn waarin vermeld staat, en ik citeer:

"Je kunt de komende 30 dagen geen vriendschapsverzoeken sturen. Hoewel je een waarschuwing hebt ontvangen, ben je doorgegaan met het versturen van vriendschapsverzoeken naar mensen die je niet kent. Het sturen van vriendschapsverzoeken naar mensen die je niet persoonlijk kent, is in strijd met de voorwaarden van Facebook en kan worden gezien als lastigvallen. Als je je gedrag niet aanpast, kan de functie voor het versturen van vriendschapsverzoeken definitief worden geblokkeerd. Meer informatie."

Uit beleefdheid schreven we een mailtje naar Facebook met waarin we vertellen dat het wel vrienden zijn die we uitgenodigd hebben.

Tot op heden hebben geen antwoord gekregen van Facebook. Dus pas op, want Facebook bepaalt voor jou wie je vrienden zijn...

Olaf Bok - ANN
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland
Daiene van den Heuvel
hallo

ik vind het niet leuk meer ik heb alweer een blokade van 30 dagen dit slaat nergens op ik heb geen mensen uitgenodigd die ik niet ken blijkbaar kunnen alle mensen blijkbaar mensen zomaar blokkeren die dat leuk vinden onm te doen? dit klopt toch ergens niet vind ik. Beste fb zorg aub dat ik weer mensen kan uitnodigen aub, wordt hier helemaal gek van van zulke dingen.

Daiene van den Heuvel
ja shirly ik hetzelfde word hier niet goed van bahbah slechtte zaak voor fb dat ze dan zeggen een bepaalde persoon heeft je geblokeerd en niet zodat je nieman meer kunt uitnodigen  net als bij hyves
 
Sylvester Böck
Ik heb hetzelfde. Maar wat ik dan echt wil weten wie mijn uitnodiging dan heeft afgeslagen of er heeft voor gezorgd dat er een blokkade is. Kan dat ergens worden nagekeken ?

gr/sylvester

Ronald Jager
heel herkenbaar, waardeloze klootzakken zijn het. wees dan bereikbaar, dit is echt belachelijk bedrag van de beheerders van Facebook.
 
Hildegonde Knijn
ik heb hetzelfde probleem, met iets extra: er hebben 2 personen een vriendschapsverzoek van mij geaccepteerd die ik NIET gevraagd heb.
 
Ramon Borro
Ik heb het nu ook weer, weer 30 dagen blokkade. Terwijl ik mensen uitnodig die ik ken.
En als je denkt ik zal facebook een mail sturen, vergeet het maar. En dan ook nog die tering dating reclames waar je geen ruk aan heb tussendoor. Beter is facebook er in ieder gevak niet door geworden.
 
Cornéke Bergwerff-de Blok
Ik heb het nu ook weer 30 dagen blokkade. Wordt er niet goed van !! Er is ook geen enkel communicatie mogelijk met facebook Daar baal ik van
 
Crea Han
Ik heb nu een 7 dagen blokkade. En heb ook niemand uitgenodigd. Snap er niks van. En idd, ik wil dit communiceren met fb maar kan ook niks vinden. Beetje jammer....
 
Stefan Nieuwenhuijse

Idd KUT facebook.
Ik heb nu sinds vandaag een blockade gekregen van 30 dagen.
Ik vind dit echt zo nutteloze actie van facebook.
Alsof ik mensen niet kan kennen buiten gfacebook om.
Ik moet toch mensen kunnen toevoegen die ik buiten facebook ook gewoon goed ken?
Facebook kan NOOIT weten of ik iemand persoonlijk wel of niet ken!!

3 mensen vonden dit nuttig.
 
Crea Han
Ik hoorde dat het te maken heeft met als je een 'zakelijke' pagina hebt en dus te veel vrienden achter elkaar erbij krijgt (door eventueel een win actie) dat je dan een blokkade krijgt. Maar het blijft onzin.
 
Hildegonde Knijn
ik heb geen zakelijke pagina, ik ben religieus en krijg daardoor soms ineens een aantal 'vrienden' erbij, wat IK geen probleem vind.
 
Stephan Mulder
Ik heb hetzelfde probleem. Facebook heeft mij ook geblokkeerd omdat facebook zegt dat ik onterecht vriendschapsverzoeken verstuur naar mensen die ik niet ken terwijl ik ze daadwerkelijk wel ken. Bijvoorbeeld oude klasgenoten oude leraren oude collega's oude huisgenoten of oude buurtbewoners of andere bekenden en ga zo maar door. Ik heb het nu echt gehad facebook is een leuke social media site maar dit moet echt ophouden. Ik maak hier korte metten mee. Ik ben benieuwd of TROS RADAR hier iets mee kan wat ik in iedergeval tegen jullie wil zeggen is samen staan we sterk als nou iedereen die onterecht geblokkeerd is samenspant tegen facebook staan we sterker.
4 mensen vonden dit nuttig.
 
Stefan Nieuwenhuijse
Precies Stephan Mulder.
Alsof facebook gedachten kan lezen he.
Als we dit idd bij trosradar kunnen leggen dan zal dat natuurlijk mooi zijn.
is zo iets te doen weet jij dat?
Ik heb nog nooit iets gedaan met trosradar
 
Daiene van den Heuvel
zkers radar goed plan dat dan fb iemand die ju wil blokeren toestaat, maar dan er wel tegenoverstaat dat je wel andere mensen zou kunnen toevoegen, en niet zomaar een blokade krijgt om helemaal iemand meer te kunne uitnodigen slaat echt helemaal nergens op
 
Ramon Borro
Ik heb het uitgezocht hoe het werkt op FB met de blokkades.
Als je iemand toevoegt en diegene geeft aan dat hij/zij jou niet kent kan je een blokkade krijgen. Alleen FB is hier wel erg snel mee, het enigste wat ik raar vind is dat je niemand van FB zelf kan benaderen hierover, FB heeft gewoon een script draaien die dit regelt en klaar, ze nemen aan dat dit foutloos werkt. Nou niet dus.
Wat ik ook echt irritant vind zijn die reclame blokken aan de zijkant met de half naakte meiden soms, of ik een date wilt met hun...NEE!!!! Wil ik niet. Hier moeten ze een optie voor maken dat je dat weg kan halen.
De laatste tijd heeft FB echt wel zijn beste tijd gehad vind ik, het wordt er niet beter op.
 
Jobo Streetwise
ik ook net weeral 3° dagen en zijn allen menen die ik ken en straf is dazt ze dan al je vriendschapverzoeken annuleren die fucjking homio s van fb whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
 
Thoran Pictures
Als je een vriendschaps verzoek ontvangt en je denkt die persoon niet te kennen dan kun je hem of haar weigeren. je krijgt dan een vervolg vraagje ... ken je deze persoon buiten facebook om? ja/nee .. als je dan nee invult krijgt diegene een flaggetje achter zijn naam .. zovan je hebt mensen uitgenodigt die je blkijkbaar niet kent. Dit gebeurt ook als iemand niet reageerd op je vriendschapsverzoek .. negeren is ook een ontkenning dat je iemand kent blijkbaar.... hierdoor heb ik ook als eens een 7 en 30 dagen blokade gehad ... tja .. vervelend ...
 
Boertje Brombeer
Ook bij mij voor de zoveelste keer een blokkade. Ik speel landleven op FaceBook, en daar wil ik mensen aan toevoegen die samen met mij dat spel spelen. Deze mensen vragen zelf of ik nodig hun uit om vrienden te worden als ze er om vragen. Deze spelen kunnen alleen draaien via FaceBook. En de basis van dit soort spelen, zijn ook de vrienden die je kunt krijgen. HIER LAAT FACEBOOK ECHT EEN GROTE STEEK VALLEN met die blokkades !!!!!!!
 
Rob Vanderwildt
Ik heb nu ook weer, totaal onverwachts, een blokkade aan m'n been van maar liefst dertig dagen, en volgens niks verkeerds gedaan. In de hoek sta je dan, en geen enkel verweer, alleen maar dreigen dat als je toch een verzoek doet, terwijl ik niet ga zitten bijhouden wanneer de blokkade verloopt. Volgens mij pure willekeur. Maar doet FB hier nu iets aan of is alles wat we hier neerpennen parels voor de zwijnen?
 
Stefan Nieuwenhuijse

Nee dat is dus krom.
Slaat echt Totaal nergens op.
Een oom van mij heeft ook facebook maar staat nog niet als vriend in mijn lijst.
Wat facebook letterlijk zegt dat als ik hem toe voeg dat ik dan een onbekende persoon toevoeg.
Terwijl het mijn Oom is maar nog niet in mijn lijst staat.
En nogmaals facebook heeft geen enkele weten of ik die persoon ken of niet. (Mn oom dus)
Het zelfde als ik iemand anders ook goed ken die nog niet in mijn lijst staat.

Rob Vanderwildt
Iemand die je vriendschapsverzoek afwijst heeft daar uiteraard alle recht toe, maar dat betekent toch nog niet dat je dan onbetamelijk bent geweest door dat verzoek te doen? Ik kreeg laatst een verzoek van een persoon die ik niet ken en die aan haar foto te zien op iets anders dan "vriendschap" uit was. Verzoek afgewezen. Hoe zou het die persoon vergaan? En wat doet FB daaraan?
 
Stefan Nieuwenhuijse

Ja maar mensen klikken veel te snel op dat ze iemand niet kennen.
Dat doen ze ook als men geen zin heeft als die persoon in zijn vriendenlijst komt te staan.
Als je namelijk aan klikt dat je die persoon niet kent buiten facebook dan krijg je namelijk niet weer van de zelfde persoon een nieuwe verzoek.
Ik doe dat namelijk zelf ook als ik wordt toegevoegd door iemand die ik bijvoorbeeld wel ken maar ik heb geen zin in die persoon dan klik ik soms ook op nee.
Maar facebook kan gewoon die vraag weg halen van ken je die persoon buiten facebook?
Want je kunt ook er gewoon voor kiezen of dat je hem niet accepteerd of wel. net als bij huves.

Daiene van den Heuvel
gvd heb ik vandaag weer een blokade gekregen van 30 dagen dat is tog niet normaal meer
ik nodig echt alleen mensen uit die ik ken 
grrrrrrrrrrrrrrrr bahbah wat een zooitje tog
slaat nergens op dat je nu helemaal niemand meer kunt uitbnodigen, die persoon dan ok die me die blokade gaf maar tog geen blokade voor iedereen terwijl ik alle mensen ken die ik uitnodig pffff
 
Ramon Borro
@Daiene van den Heuvel, goed he van FB. Dit probleem heb ik dus zelf ook. Nodig je mensen uit die je kent, BOEM blokkade van 30 dagen. Ik zit er serieus over te denken om FB af te sluiten en ermee te stoppen. Want echt, fb is er echt niet beter en leuker op geworden hoe ze dit doen.

ruud
Geen zorg, Face book heeft zijn tijd gehad nu google+ er is. Daarmee kun je gewoon alles in 1 keer koppelen en ook "facebook" achtig bezig zijn :) (ook ik heb een blokering van Face book, kan geen berichten meer sturen nog niet eens als ik aangeschreven word)

thea de rijke
ik heb het ook steeds ik wil al een nieuw profiel aan maken ,kijk of het dan nog steeds is ,het is een groot ellende zie je nieuwe bekende kun je ze niet toevoegen

chengfah hau
facebook heb ook mij geblokkert zo als vrienden en nieuwe vrienden zo als mij eigen fam lid mij nicht vera bik krijg hekel aan facebook

michel streutjes
Wil alleen collega's uitnodigen als vrienden, maar wordt door facebook geblokkeerd. Dit is niet leuk van jullie. Wil per direct dat deze blokkering ongedaan gemaakt moet worden anders maak ik er een rechtszaak van. Ik weet al zeker dat ik win. Mensen bepalen zelf of ze zich alls vriend op facebook laten registreren. Groetjes Michel Streutjes.

marc raaimakers
Ik heb ook een blokkade van zeven dagen aan mijn broek omdat ik onbekende mensen zou hebben uitgenodigd. Het zal wel zo zijn maar .....ik heb helemaal niets uitgenodigd. Snap echt niet hoe dat kan...?? Zal wel een bug of een virus zijn.

aliet
Inderdaad. Nu flikken ze het bij mij ook. Ik heb al een paar keer feedback gegeven aan hun, maar je hoort gewoon niks. raar Facebook. Wie heeft dat eigenlijk bedacht.

aliet
Ben je met onderhandelen bezig,handel op Facebook. Gaan ze je ineens blokkeren,ik vind dit wel verdacht.

ashwien rishant nathoe
Ik hb hetzelfde probleeem ,hopelyk komt alles goed, dus ik bn als het ware voor 7 dagen geblokkeeerd pfffff idioten by elkaar

Fred
Facebook registreert ook in zake de AIVD en Politie. Facebook wil deze diensten op haar wenken bedienen. Nep vrienden daar hebben deze instanties niets aan. facebook is een arogant en onbeschaamd DDR instrument aan het worden. hacken die zaak.

C. Ket
Ik kom er zo juist ook achter dat ik geen vrienden meer kan uitnodigen en de vriendin die ik wil uitnodigen kan ook geen vriendschapsverzoek aan mij sturen! Wat is dit voor achterlijke zaak?

shermal van gulden
shermal hier ik wil vrienden toevoegen die ik ken of die ik jaren niet zag of ken van vakanties en dan wordt je 30 dagen geblokeerd facebook is ontspoordt waarom doen ze dit ze zitten alleen maar te pesten en te treiteren als ze zo door gaan wil niemand meer op facebook ze kunnen beter er mee op houden met die 30 dagen geen vrienden zo raken ze nog klanten kwijt ze zijn vervelend ik hoop dat tros radar of kassa hier wat aan kan doen en zo snel mogelijk ook

Johan de wit
is het toegestaan dat er 'n account wordt gemaakt van 'n kind van 0 jaar?? ouders hebben dat aangemaakt!! ik vind dat niet kunnen!! Djetley Stuivenberg