Categorieën


Duizenden kinderen thuis door pesten

Delen:
  • A
  • A

NEDERLAND (AN030) - Pesten is vaak voor kinderen een nachtmerrie, waardoor ze niet meer naar school durven te gaan. De scholen doen er te weinig aan om dit probleem op te lossen. Ook thuis voelen de kinderen zich niet op hun gemak en durven vaak niet met hun ouders te praten of hun probleem. Door mails, Facebook en Twitter worden ze vaak bedreigd en beschuldigd en durven daardoor niet meer het huis uit te komen.

Het zijn vooral kinderen die een bepaalde uiterlijk hebben of anders zijn in hun gedrag. Ze worden buitengesloten door hun klasgenoten en gepest. Sommige kinderen zien het leven niet meer zitten en plegen na een afscheidsbrief zelfmoord. Uit onderzoek is gebleken dat er zo´n vijfduizend kinderen thuis zitten door pesten. Kinderombudsman Marc Dullaert is geschrokken van het onderzoek en zegt dat minimaal een op de vijf kinderen grote angst heeft om naar school te gaan.

© Olaf Bok
Actueel Nieuws 030


Nieuws, Actueel Nieuws, Vandaag Weer, Morgen, Verkeer filemeldingen, Ontdek Actueel Nieuws 030.nl, actueelnieuwsnederland.nl, Nieuwsm, Binnenland, Buitenland, Politiek, Economie, Sport, Televisie, Radio, Mobiel, Binnenland, Overzicht, Nieuwsarchief, Video & audio, Journaal, Politiek